MENIU

Încă un om de afaceri a fost răpit în Bulgaria

Foto: eatsleepart.com

La trei zile după eliberarea unui om de afaceri bulgar în schimbul unei răscumpărări date de familie, un alt om de afaceri a fost răpit la Sofia, au anunţat televiziunea şi radioul din această ţară.

Potrivit presei, care citează surse din poliţie, omul de afaceri, în vârstă de 64 de ani, Vene Sotirov, proprietarul unui lanţ de magazine alimentare, a dispărut joi noapte în apropierea unui bloc din Sofia, probabil fiind răpit.

Luni seară, un alt om de afaceri bulgar, aflat la conducerea unui holding Clădiri şi Lucrări publice, Kiro Kirov, de 70 de ani, a fost eliberat după plătirea unei răscumpărări de circa 500.000 de euro. Înainte de Kirov, preşedintele clubului de fotbal Litex, Anghel Boncev, a fost răpit în mai 2008. În urma plătirii unei răscumpărări în iulie, soţia sa, Kamelia, a fost răpită la rîndul ei. Pentru a obţine eliberarea acesteia, Boncev a dat 157.000 de euro unei fundaţii pentru lupta împotriva cancerului la sân.

Potrivit anchetatorilor, răpirea lui Kirov şi Boncev ar fi fost comisă de acelaşi grup. În total, 14 răpiri au fost înregistrate în Bulgaria în ultimii doi ani, potrivit procurorului general adjunct al Sofiei, Roman Vasiliev.