MENIU

CFR Cluj a învins Astra după ce a jucat o repriză în inferioritate

Foto: NewsIn

CFR Cluj a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Astra Ploieşti, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii I, în care a jucat în inferioritate numerică în repriza secundă, după ce portarul Nuno Claro a fost eliminat înainte de pauză.

După o perioadă mai nefastă şi după eşecul de pe teren propriu cu Sparta Praga, din Liga Europa, CFR Cluj aborda meciul cu Astra cu sabia deasupra capului. Cel mai expus era antrenorul Antonio Conceicao, căruia un eventual eşec i-ar fi adus demiterea.

Deşi a dominat şi şi-a creat multe ocazii de a marca, CFR Cluj nu a reuşit să preia conducerea şi, mai mult, chiar înainte de pauză a rămas în zece, după ce portarul Nuno Claro a ieşit mult din poartă pentru a-l bloca pe Georgian Păun, asupra căruia a avut o intervenţie demnă de artele marţiale, şi a văzut cartonaşul roşu.

La reluare, deşi în inferioritate numerică, CFR a continuat să fie echipa mai periculoasă şi, după trei şanse mari ratate de Lacina Traore, Sebastian Dubarbier a reuşit să-l învingă pe Bogdan Miron (54).

După gol, ocaziile mari s-au lăsat aşteptate, iar pe final CFR a încercat să ţină cât mai mult de minge, pentru a nu le oferi oaspeţilor ocazia de a ataca. În minutul 89, clujenilor le-a trecut glonţul pe la ureche, Cadu nesincronizându-se cu Stăncioiu la o centrare a lui Hatchi şi fiind aproape de un autogol.

CASETA TEHNICĂ:

CFR CLUJ - ASTRA PLOIEŞTI 1-0 (Dubarbier 54)

CFR Cluj: Claro - Tony, Cadu, Cabrera, Panin (Stăncioiu 44) - Deac, Dani, Mureşan, Dubarbier - Nei (Flores 46), Traore (Didi 69). Antrenor: Antonio Conceicao.

Astra Ploieşti: Miron - Mihalache, Vlaicu, Rohat, Crăciun (Cornea 61) - Valdez, Takayuki (Hatchi 65) - Strătilă (Gafiţa 77), Păun, Paulinho -  Miranda. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Dubarbier 23, Tony 90+1 / Takayuki 36

Cartonaşe roşii: Claro 43

Arbitri: Robert Dumitru - Octavian Şovre, Eduard Ungureanu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu; Spectatori: 4.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida CFR Cluj - Astra Ploieşti, scor 1-0.

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Etapa a 13-a Astra Ploieşti