MENIU

Alte 21 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în România, numărul total fiind de 163

Foto: wordpress.com

Numărul de cazuri de gripă porcină din România a ajuns la 164, de joi până vineri fiind confirmate 21 de noi infecţii cu virusul A (H1N1), potrivit ultimei centralizări făcute de Centrul European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

Cele mai multe cazuri noi de gripă porcină confirmate în ţările Uniunii Europene au fost înregistrate în Germania, unde, în intervalul 30 - 31 iulie, au fost depistaţi 738 de pacienţi infectaţi cu virusul A (H1N1). De asemenea, în Italia au fost confirmate, în doar 24 de ore, 357 de cazuri noi.

În intervalul menţionat, în statele membre UE au fost raportate 2.403 de cazuri noi de gripă porcină.

De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate peste 26.430 de cazuri şi au murit de gripă porcină 39 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar OMS a decretat pandemie în 11 iunie. După aceea, boala s-a extins "cu o viteză fără precedent", potrivit organizaţiei, care a subliniat că "în cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste şase luni ca virusurile gripale să se propage aşa cum a făcut virusul A (H1N1) în mai puţin de şase săptămâni.