MENIU

Gușă: M-a impresionat editorialul lui Vasile Dâncu. E un mesaj de înţelepciune, într-o zi importantă

<p>Gușă: M-a impresionat editorialul lui Vasile D&acirc;ncu. E un mesaj de &icirc;nţelepciune, &icirc;ntr-o zi importantă</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV că vice-premierul Vasile Dâncu a cuprins toate aspectele din sportul românesc, în editorialul său. "Vasile Dâncu nu merită contrazis, merită susţinut. Aşa cum a spus, stadioane nu prea am construit, în afară de Arena Naţională care a fost o hoţie transpartidică şi ce stadionul din Cluj care a costat de 10 ori mai puţin decât cel din Bucureşti", a spus Cozmin Guşă.

"M-au impresionat exact acele lucruri care ţin de neglijenţă celor care au luat decizia şi responsabilitatea colectivă, inclusiv a celor care sunt suporteri, şi care au tolerat la rândul lor nu doar decidenţii politici, ci şi patronatele corupte ale cluburilor", a afirmat Cozmin Guşă.

"Cei care cunosc istoria recentă a fotbalului, îşi dau seama de unde am coborât şi la ce nivel era fotbalul nostru înainte de '89, apropo de generaţia Hagi, Lăcătuş, Gică Popescu.

Editorialul pe care il comentez acum, chiar cu emoţie, pentru că este un editorial scris cu suflet, pune în mod evident această problemă a fariseismului şi a celor care ba aplaudă fără motiv, ba îşi înjură. Această degringoladă a unei naţiuni care se înfierbântă şi nu îşi recunoaşte niciodată greşelilie.

Este un mesaj de înţelepciune, într-o zi importantă. Vasile Dâncu foloseşte emoţia acestei zile pentru a transmite un mod de a gândi", a spus acesta.

"Am fost în Franţa la primele două meciuri ale României şi dacă ne vom califica voi merge să îi susţin pe tricolorii, alături de extraordinarii români, care majoritatea sunt din diasporă. Români care s-au dus cu speranţă să îşi regăsească România în Franţa alături de echipa naţională.

Într-adevăr, o echipă naţională decimată, o echipă naţională care a fost încropită greu, cu jucători fără impresari. Cei la care face referire Vasile Dâncu, fiind în penitenciar acum nu se mai pot acupa de jucătorii lor, dar nici alţi impresari nu s-au inventat în România care să ducă jucătorii la echipe importante.

Dar, este o zi importantă, este o zi de probă pentru anduranţa românilor care s-au entuziasmat peste măsură în urma unei înfrângeri şi bine au făcut pentru că înfrângerea cu Franţa a făcut cât o victorie, chiar dacă nu în termeni de puncte, ci ne-a arătat cine suntem dacă folosim creierul şi sufletul împreună.

Salut pozitiv editorialul lui Vasile Dâncu este o lecţie pentru alţi politicieni, care prin a recunoaşte limitele sistemului românesc, dar şi gândind pozitiv şi critic, ar putea să ducă într-un fel sau altul structura pe care o reprezintă politicul românesc", a explicat Cozmin Guşă.