MENIU

Tragedie în ciclism. O campioană de doar 18 ani a murit după o căzătură la Mondialele de la Zurich

Elveţianca Muriel Furrer a încetat din viaţă. Foto: Profimedia

Elveţianca Muriel Furrer, participantă la categoria junioare în cadrul Campionatelor Mondiale de şosea de la Zurich (Elveţia), a încetat din viaţă din cauza rănilor suferite în urma unei căzături în cursa de fond de joi, a anunţat vineri Uniunea Ciclistă Internaţională.

Furrer, 18 ani, a fost transportată joi la spital cu un elicopter cu răni grave la cap şi se afla în stare critică.

"Cu mare tristeţe, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) şi Comitetul Organizator al Campionatului Mondial de ciclism 2024 au aflat astăzi vestea tragică a morţii tinerei cicliste elveţiene Muriel Furrer, se spune într-o declaraţie. Odată cu decesul lui Muriel Furrer, comunitatea internaţională de ciclism pierde o rutieră cu un viitor luminos înaintea ei. Transmitem sincere condoleanţe familiei, prietenilor lui Muriel Furrer şi Federaţiei Elveţiene de Ciclism."



UCI a declarat joi că nu există "fapte stabilite" cu privire la modul în care a avut loc accidentul, într-o declaraţie înainte de anunţarea morţii lui Furrer, iar Campionatele Mondiale vor continua conform programului.

"Continuarea evenimentului are loc cu acordul şi în conformitate cu dorinţa familiei lui Muriel Furrer. Familia ar dori ca Campionatele Mondiale de ciclism să continue conform planului iniţial.", se arată într-un comunicat al UCI.

Patru curse de paraciclism şi una de Under-23 sunt programate pentru vineri, în timp ce cursa de elită a senioarelor are loc sâmbătă. Cursa de elită a seniorilor se va desfăşura duminică.

Furrer a terminat pe locul 44 în cursa de contratimp a junioarelor de la începutul săptămânii.

A fost stabilită țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume în 2024. „Un loc care are foarte multă grijă de cetățenii săi"

Mai multe articole despre:
ciclism rani junioare campionat mondial accident deces