Ministrul Justiției, anunț fără precedent: "Infractorii nu se mai tem de nimic. Cer ripostă fermă!"
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a lansat joi un apel fără precedent și extrem de virulent cu privire la nivelul ridicat de infracționalitate din țară, anunțând că situația gravă impune măsuri urgente. "Pe 2 decembrie va fi lansată procedura de selecție pentru funcțiile de șefi la DNA, DIICOT și Parchetul general", a anunțat ministrul Justiției.
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a făcut mai multe anunțuri extrem de importante într-o conferință de presă ținută joi dimineața, la minister.
"Cer ripostă fermă împotriva infractorilor. Ori câștigă infractorii, ori câștigă partea cinstită a societății", este semnalul de alarmă lansat de noul ministru al Justiției.
"Vedem cu ochiul liber cum proliferează infracţiuni cu violenţă. Prin faptele lor, infractorii dau semne clare că nu mai au frică de lege şi de oamenii legii. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor - interlopii, traficanţii, proxeneţii, corupţii, organizaţi în grup sau individual să fie din nou confruntaţi energic, loviţi devastator, descurajaţi, anihilaţi judiciar", a afirmat, joi, Predoiu într-o conferinţă de presă la sediul ministerului.
Ministrul a anunțat că a transmis o scrisoare procurorului general al României căruia îi cere ca procurorii din subordinea sa să riposteze ferm față de fenomenul infracțional violent din ultima perioadă din România.
"Nu este tolerată niciun fel de complicitate cu mediul infracțional", a mai spus Predoiu.
Starea de provizorat și de interimat la vârful Ministerului public este una dintre cauzele creșterii gradului de infracționalitate, a precizat Predoiu, care a precizat că oficialii din minister au început să lucreze la procedurile de numiri la principalele parchete.
"Pe 2 decembrie va fi lansată procedura de selecție pentru funcțiile de șefi la DNA, DIICOT și Parchetul general", a anunțat ministrul Justiției.
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a explicat motivele pentru care recursul compensatoriul nu este abrogat, iar Secția specială nu este desființată.