MENIU

Italia, în lacrimi: Franco Gatti, de la Ricchi e Poveri, a încetat din viață! TRAGEDIA care l-a ținut departe de trupa sa de suflet

​Franco Gatti/ Profimedia

​Franco Gatti, cunoscut iubitorilor de muzică prin intermediul formației Ricchi e Poveri, a murit, marți, la vârsta de 80 de ani. O tragedie petrecută în sânul familiei sale i-a marcat ultimii ani de viață, afectându-i, totodată, și cariera artistică. De fapt, acesta este adevăratul motiv pentru care artistul nu a mai urcat pe scenă alături de trupa sa de suflet. Melodii precum "Sara perche ti amo” și „Cosa Sei” au cucerit scena internațională. Publicul român a avut șansa să îl vadă ultima oară chiar vara trecută.  

Ultima apariție a lui Franco Gatti la tv alături de formația Ricchi e Poveri a avut loc în 2021. Artistul a stat departe de formație în ultimii ani după o tragedie petrecută în familia sa: fiul său a murit în 2013, la doar 23 de ani, relatează HotNews.ro, care citează ANSA.

„Colegii și prietenii mei continuă să lucreze, însă eu m-am oprit. Nu am mai urcat cu bucurie pe scenă (după decesul fiului său - n.r.)”, și-a motivat Gatti ieșirea din formația Ricchi e Poveri.

De-a lungul timpului, Ricchi e Poveri a cucerit scena internațională cu melodii precum „Sara perche ti amo” și „Cosa Sei”.

Formația a luat naștere la Genova în 1967, iar de-a lungul timpului au făcut parte din trupă Angela Brambati, Angelo Sotgiu (sunt și în prezent), Franco Gatti și Marina Occhiena.

Trupa Ricchi e Poveri a vândut de-a lungul timpului peste 20 de milioane de discuri, iar unele dintre melodiile formației italiene sunt ascultate în continuare la petreceri și în cluburi.