MENIU

Alimente care cresc masa musculară. Sunt bogate în proteină și trebuie să le introduci în alimentația ta

Alimente care cresc masa musculară. Sunt bogate în proteină și trebuie să le introduci în alimentația ta dacă vrei să-ți dezvolți musculatura.

Alimente care te ajuta la cresterea masei musculare

Nu doar suplimentele sunt importante in cresterea masei musculare, dar acest proces poate fi foarte usor ajutat si printr-o alimentatie corecta. Anumite alimente potenteaza cresterea musculaturii mult mai mult fata de altele.

Ouăle sunt o sursă bogată de proteine. Consumul de ouă conferă cu cea mai bună și ieftină sursă de proteine. Pe lângă proteine, acestea conțin și antioxidanți, calciu, vitamine și amino-acizi. Specialiștii ne recomandă, că ideal ar fi să consumăm ouă organice, deoarece acestea sunt lipsite de hormoni și antibiotice.

De ce apare transpirația abundentă. Ce boli se ascund în spatele acestui simptom?

Codul negru este bogat in acizi grasi omega 3 si, desigur, proteine. O alegere buna este si somonul salbatic. Iaurtul grecesc sau branza de vaca sunt produse lactate des recomandate pentru cei care tintesc marirea masei musculare pentru ca au suficiente proteine.

Carnea de vita, dar si cartofii dulci sau quinoua au indice glicemic scazut si continut mare de beta caroten. Nu in ultimul rand, legumele verzi si broccoli au continut bogat de indole, niste fitochimicale care stimuleaza enzimele ce fac estrogenul mai putin eficient.

 

Sursa.

Mai multe articole despre:
alimente proteina sanatate masa musculara