MENIU

Accident feroviar cumplit: În jur de 100 de victime după ce un tren a deraiat

Tragedie pe căile ferate ruse: Cel puțin 100 de persoane au fost rănite luni, în urma unui accident grav în care un tren cu peste 800 de pasageri a deraiat după o coliziune cu un camion. Incidentul a avut loc în regiunea sud-vestică Volgograd, conform autorităților, și a fost confirmat de AFP.

Cum s-a întâmplat accidentul feroviar

Trenul, care plecase din Kazan, capitala republicii Tatarstan, și se îndrepta spre stațiunea Adler de la Marea Neagră, a intrat în coliziune cu un camion aflat pe șinele de cale ferată. Potrivit Comitetului rus de Investigații, nouă vagoane ale trenului au deraiat, dintre care șapte s-au răsturnat. Ministerul rus pentru Situații de Urgență a raportat pe Telegram că, în urma accidentului, au fost rănite peste 100 de persoane.

Imaginile difuzate de mass-media rusă arată vagoane roșii și gri, parțial distruse și răsturnate, cu pasageri încercând să iasă prin feronerie și echipe de salvare lucrând intens la fața locului. Accidentul a avut loc la aproximativ 4 km de gara Kotelnikovo. În intervenție au fost implicate aproximativ 324 de persoane și 109 vehicule de urgență.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Trenul transporta un total de 803 pasageri, dintre care 140 au suferit vânătăi și escoriații. Potrivit Căilor Ferate Ruse (RZD), șaisprezece persoane, inclusiv un copil, au fost spitalizate pentru tratamente suplimentare.

Autoritățile au stabilit că șoferul camionului a încălcat grav regulile de siguranță rutieră, intrând pe șine în ciuda semnalelor de avertizare sonore emise de trenul aflat în apropiere. Mecanicul trenului a încercat să evite coliziunea folosind frâna de urgență, dar manevra nu a fost suficientă din cauza distanței prea scurte.

Comitetul rus de Investigații a deschis o anchetă pentru a examina încălcările de siguranță și operare care au condus la acest grav accident.