MENIU

Un nou atac în Liban. De data aceasta militanții Hezbollah au fost uciși de explozia unor aparate Walkie Talkie VIDEO

Walkie Talkie explodează în mâinile unor membri Hezbollah. Foto/Captură video

Aparate Walkie-Talkie ale Hezbollah, explodează în mâinile oamenilor prin Liban, la o zi după ce Israelul a aruncat în aer pagere rănind aproape o mie de persoane. 

Walkie-talki-urile folosite de luptători au explodat în mâinile lor în această după-amiază - declanșând explozii în sudul Libanului.

Incidentul are loc la doar o zi după ce 12 persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși, iar sunte de oameni au fost răniți de pagerele explosive. Spionii israelieni au inserat explozibili în mii de pagere înainte de a le detona prin trimiterea unui mesaj codificat.

 

Astăzi, exploziile au zguduit sudul Libanului, în timp ce stațiile de emisie recepție de mână folosite de Hezbollah au explodat, adâncind și mai mult tensiunile în Orientul Mijlociu.

 

Cel puțin o explozie a fost auzită la o înmormântare a unui băiat și trei luptători Hezbollah uciși în exploziile de ieri.

Alex Crawford, de la Sky New, a scris pe X: „Am văzut oficialii Hez îndepărtându-se rapid din zona cortegiului funerar cu mai multe stații de emisie recepție care aveau bateriile scoase”.

 

În imaginile șocante se vede un bărbat întins pe jos și plin de sânge, în timp ce trecătorii se grăbesc să-l ajute pe el și pe alții să fugă în urma unei explozii în Beirut.

 

Între timp, în fotografiile postate pe rețelele de socializare se vede un bloc de apartamente și vehicule incendiate.

 

Cel puțin trei persoane au fost ucise în regiunea Bekaa și sute au fost rănite în exploziile de astăzi, potrivit surselor de securitate.

Multe dintre răni au fost la stomac și mâini, au mai declarant sursele.

 

Aparatele Walkie Talkie au fost achiziționate de gruparea Hezbollah în urmă cu cinci luni, cam în aceeași perioadă în care au fost cumpărate și pagerele.

 

SURSA