MENIU

Tragedie la Hunedoara! Ambii muncitori prinși sub dărâmături la Mina Uricani au fost găsiți morți

Cei doi muncitori prinși miercuri sub dărâmături la Mina Uricani sunt morți. Au fost găsite ambele victime de la Mina Uricani, decedate, transmite IGSU.

Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 30, respectiv 41 de ani.

Un turn de extracție de la mină s-a prăbușit, iar două persoane care erau într-un camion au fost surprinse de dărâmături. Molozul s-a prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi au fost surprinşi sub dărâmături.

Căutările celor doi au fost reluate joi.

Între timp, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a început o anchetă pentru a determina cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul, soldat cu două victime. Este vorba de doi muncitori din Valea Jiului, de 31 și 41 de ani, care lucrau pentru o firmă din Maramureș ce câștigase contractul pentru ecologizarea fostei exploatări miniere de la Uricani. Ei erau angajați de puțin timp, și pregăteau turnul pentru demolare, operațiune ce ar fi trebuit să aibă loc astăzi, când acesta s-a prăbușit peste excavatorul și autobasculanta unde lucrau cei doi.

 

Mai multe articole despre:
mina uricani