MENIU

Tragedie în Mont-Blanc: Doi alpiniști și-au pierdut viața

Doi alpiniști spanioli, în vârstă de 26 și 27 de ani, au murit miercuri în masivul Mont-Blanc, după ce au căzut câteva sute de metri. Incidentul tragic a avut loc în Alpii francezi, pe vârful Mont Blanc du Tacul, la o altitudine de 4.248 de metri, conform informațiilor furnizate de jandarmerie.

Cum s-a întâmplat incidentul

Tragedia s-a produs în jurul orei 13:30, când cei doi alpiniști, împreună cu un al treilea compatriot, au încercat să testeze un bloc de piatră pentru a-l folosi în coborârea în rapel. Din nefericire, blocul de piatră a cedat, provocând căderea fatală a celor doi tineri, care s-au prăbușit aproximativ 350 de metri în gol.

Martorul supraviețuitor, aflat împreună cu cei doi, a asistat șocat la incident. Fără posibilitatea de a cere ajutor imediat, deoarece nu avea un telefon la el, a reușit să coboare puțin și să alerteze o altă echipă de alpiniști pe care a întâlnit-o în drumul său, conform declarațiilor Plutonului de Jandarmerie pentru Altitudini Înalte (PGHM) din Chamonix.

Echipajele de salvare, sosite rapid la locul tragediei cu un elicopter, nu au mai putut face nimic pentru victime, confirmându-le decesul la fața locului. Supraviețuitorul a fost ulterior transportat la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale și consiliere.

Autoritățile franceze au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte care au dus la acest incident tragic.