MENIU

Terapie florală

Probabil nu stiti, dar mireasma unor flori va poate transforma dintr-o persoana ursuza si deprimata, intr-una pozitiva, optimista. Practic, mirosind anumite arome florale, va veti simti mai bine. Mai mult, indiferent ce suferinta aveti, terapia cu flori va poate ajuta sa o ameliorati. In frumusetea petalelor e ascunsa o mare putere tamaduitoare.

Principiul pe care se bazeaza terapia florala este acela ca, de cele mai multe ori, bolile de care suferim sunt doar o consecinta a unor tulburari psihoemotionale aparute in urma interactiunii cu ceea ce ne inconjoara sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut si pe care nu am reusit sa le uitam.

Extrasele de flori au rolul de a diminua toate aceste conflicte interioare si de a restabili armonia organismului.

Cel care a descoperit virtutile terapiei cu flori este un britanic, doctorul Edward Bach (1886-1936), specialist in imunopneumologie, patologie si homeopatie. Terapia lui cu esente florale a avut un mare rasunet in toata lumea, dar nu si in România. Recent, a fost readusa in actualitate de cativa specialisti care aplica metoda in cabinete particulare. Dupa un interviu prealabil, pacientului i se da o sticluta cu esenta. Terapeutul va stabili si numarul de picaturi necesare pentru tratament. De obicei, se pun doua picaturi pe limba sau se beau cu putina apa. Terapia poate fi aplicata chiar de noi, daca stim ce flori se potrivesc cu tulburarea noastra. In nici un caz sa nu ne asteptam la minuni, e nevoie de cateva saptamani pana la eliminarea problemei. Efectul terapiei nu este demonstrat stiintific, dar aplicatiile frecvente au fost eficiente in cele mai multe cazuri, de succesul lor depinzand foarte mult si vointa pacientului. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
terapie florală