MENIU

SURSE: Ședință extraordinară de guvern programată mâine, la Palatul Victoria, pentru prelungirea stării de alertă

SURSE: Ședință EXTRAORDINARĂ de guvern programată mâine, la Palatul Victoria, pentru prelungirea stării de alertă

Guvernul se reunește, mâine, în ședință extraordinară, la Palatul Victoria, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind legat de o posibilă prelungire a stării de alertă în România, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, măsura ar urma să fie prelungită pentru o perioadă de 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

Înainte de ședința de guvern, va avea loc însă o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va propune concret atât perioada, cât și suprafața țării pe care să fie prelungită starea de alertă.

Vă reamintim că actuala stare de alertă expiră vineri, 17 iulie.

Potrivit legislației în vigoare, Guvernul nu are nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea acestei măsuri.

Anterior dispunerii pentru prima oară a stării de alertă în România, pe 16 iunie a.c., premierul Ludovic Orban declara: "Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile", a afirmat Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
guvern sedinta de guvern stare de alerta