MENIU

Statele Unite au aprobat vânzarea de elicoptere BELL AH-1Z către Bahrain

Statele Unite au aprobat vânzarea de elicoptere BELL AH-1Z către Bahrain

WASHINGTON, aprilie-mai 2018 – Bell Helicopter, o companie a Textron Inc. (NYSE: TXT), anunță aprobarea Departamentului de Stat privind posibila vânzare militară către Bahrain a elicopterelor de atac AH-1Z, pentru un cost estimat de 911,4 milioane de dolari. Agenția de Cooperare în domeniul Securității a emis aprobarea necesară, notificând Congresului american această posibilă vânzare în data de 27 aprilie 2018. România intenționează să achiziționeze aceleași elicoptere de atac Bell AH-1Z, precum și elicopterele utilitare Bell AH-1Y.

Guvernul din Bahrain a solicitat 12 elicoptere de atac AH-1Z, 26 motoare T-700 GE 401C (dintre care 24 instalate și 2 de rezervă, 14 rachete AGM-114 Hellfire) și 56 de sisteme de rachete ghidate prin laser Advance Precision Kill Weapon System II (APKWS-II) WGU-59Bs. Solicitarea include de asemenea sisteme de navigație, de comunicații, precum și alte echipamente de suport care vor ridica costul total al tranzacției la aproximativ 911 milioane de dolari.

Această vânzare propusă va contribui la politica externă și securitatea națională a Statelor Unite, ajutând la îmbunătățirea securității unui aliat important din afara NATO, care este de asemenea un important partener de securitate în regiune, îmbunătățind astfel capabilitatea Bahrainului de a răspunde amenințărilor actuale și viitoare. Bahrain va utiliza această capabilitate ca mijloc de descurajare a amenințărilor la nivel regional și pentru a-și consolida apărarea națională. Cu toate acestea, însă, vânzarea echipamentelor și a serviciilor de suport nu vor schimba balanța militară din regiune.

Această vânzare va îmbunătăți interoperabilitatea cu forțele SUA, iar Bahrain nu va avea nicio dificultate în a absorbi aceste elicoptere în forțele sale armate.

Principalii contractori pentru această tranzacție vor fi Bell Helicopter (Textron, Fort Worth, TX); și General Electric Company (Lynn, Massachusetts).

Elicopterul AH-1Z Viper a fost în mod repetat perceput ca o soluție pentru nevoile de securitate ale unora dintre cele mai importante regiuni de pe glob pentru interesele de securitate ale SUA. Elicopterele AH-1Z și UH-1Y se află în intenția de cumpărare ale unor aliați strategici cheie ale Statelor Unite și NATO din estul Europei: România și Polonia.

Elicopterul AH-1Z Viper împărtășește 85% din componentele sale principale cu elicopterul utilitar Bell UH-1Y Venom, îmbunătățind capacitatea de dislocare și mentenanță, reducând în același timp cerințele de formare și amprenta logistică dintre cele două platforme, conducând astfel la o reducere a costurilor totale ale ciclului de viață în ceea ce privește achiziția, operațiunile, întreținerea și suportul. Elicopterele AH-1Z și UH-1Y sunt ultima generație de aeronave ale companiei Bell Helicopter, o companie cu un istoric de 80 ani, care a inventat elicopterele utilitare și de atac și care au cele mai multe ore de zbor în teatre de operațiuni din lume.

Elicopterul de atac AH-1Z și elicopterul utilitar UH-1Y sunt operate în prezent de către infanteria marină a Statelor Unite în cele mai aspre condiții meteorologice din lume, având capacitatea de a rezista la cele mai stricte condiții militare, făcând această aeronavă avansată să fie fiabilă și ușor de întreținut, cu performanțe superioare atât în mediile terestre, cât și în cele maritime. US Marine Corps folosește cele mai avansate arme și senzori pentru a asigura strategia de ”a vedea primul, a trage primul” (see first, shoot first) pe câmpul de luptă.

Mai multe articole despre:
Statele Unite Bahrain avioane BELL AH-1Z