MENIU

Semne ale atacului cerebral care apar cu mult ÎNAINTE de declanşare. Nu le ignora!

Semne ale atacului cerebral care apar cu mult ÎNAINTE de declanşare. Nu le ignora!

Percepi atacul cerebral ca pe un dezastru care vine din senin şi pe care nu îl poţi anticipa? Studiile spun că, în majoritatea cazurilor, această afecţiune care poate fi mortală are semne timpurii!

Este vorba despre mini atacul cerebral, denumit în literatura de specialitate accident ischemic tranzitor. Ce presupun aceşti termeni dificil de pronunţat, darămite de înţeles? Că circulaţia sângelui către creier este blocată parţial sau complet de un cheag de sânge. Diferenţa faţă de accidentul cerebral clasic constă în faptul că blocajul dispare de la sine, circulaţia sângelui este restabilită, iar simptomele încetează cu desăvârşire în circa 20 de minute.

Semnele care trebuie să te îngrijoreze sunt asemănătoare atacului cerebral, singura deosebire fiind că acestea sunt repede stopate. Iată la ce simptome trebuie să fii atent!

Slăbăciune musculară. Cuiva drag îi este dificil sau chiar imposibil să mişte mâna, piciorul sau faţa, deşi nu suferea de astfel de probleme anterior? Este posibil să fie victima unui accident ischemic tranzitor. De asemenea, greutatea de a schiţa un zâmbet, ridicând ambele colţuri ale gurii la acelaşi nivel, este un alt indiciu de care trebuie să ţii cont.

Dificultăţi de exprimare. Articularea cuvintelor devine o problemă, iar bolnavul pare că nu îşi găseşte cuvintele sau că nu mai înţelege ceea ce i se spune.

Tulburări de vedere. Când eşti pe cale să suferi un accident ischemic tranzitor, este posibil să experimentezi o vedere înceţoşată, dublă, să percepi deformat culorile sau chiar să îţi pierzi complet simţul vizual.

Slăbiciune, ameţeală sau stare de leşin. Bolnavul suspectat că ar suferi un accident cerebral nu se mai ţine pe picioare, este ameţit, nu reuşeşte să se deplaseze sau cade brusc, scrie divahair.ro.

Mai multe articole despre:
atac cerebral semne atac cerebral