S-ar putea să faci double cleansing greșit dacă observi aceste semne. Ce spun specialiștii în skincare
S-ar putea să faci double cleansing greșit. Află totul despre acest pas important al rutinei de îngrijire a pielii de la specialiștii în skincare. Aceștia recomandă să nu sari peste etapa de curățare, dacă vrei să ai un ten luminos.
Când ajungi acasă după o zi lungă și obositoare, tot ce vrei este să faci un duș rapid și să te arunci în pat. Nu neglija importanța curătării tenului. Curățarea dublă a tenului este o tehnică de îngrijire care implică folosirea a două tipuri de produse diferite pentru curățarea feței. Acest pas te ajută să elimini corepunzător machiajul, excesul de sebum și impuritățile din pori.
S-ar putea să faci double cleansing greșit
Este important să știi cum să îți cureți corespunzător tenul, mai ales dacă te confrunți cu acnee sau exces de sebum. Pielea este supusă zilnic factorilor poluanți și formulelor din produsele de machiaj. Este esențial să îndepărtezi excesul de produse de îngrijire și celulele moarte dacă vrei să ai un ten sănătos și luminos.
Double cleansingul îți pregătește tenul pentru aplicarea produselor din rutina de îngrijire. Este cel mai important proces prin care îndepărtezi temeinic de pe ten excesul de sebum, machiajul, crema cu protecție solară sau murdăria.
„Dacă nu cureți în profunzime, îți vei astupa porii și pielea va deveni umflată, neuniformă și congestionată”, susține medicul dermatolog David Kim. Curățarea dublă făcută la finalul zilei te poate ajuta la atenuarea acestor probleme comune ale pielii.
Curățarea profundă a pielii previne astuparea porilor și erupțiile cutanate. De asemenea, îmbunătățește absorbția produselor de îngrijire a pielii și ajută la menținerea sănătății pielii pe termen lung.
Cum se face o curățare dublă eficientă
S-ar putea să faci double cleansing greșit dacă rutina ta de curățare nu este alcătuită din doi pași. În esența sa, double cleansingul constă în doi pași de bază: demachierea și curățarea profundă a pielii. Pentru primul pas, demachierea, poți folosi fie o apă micelară, fie un produs de curățare pe bază de ulei, cum ar fi un balsam.
Ambele sunt eficiente, dar dacă ai participat la un eveniment pentru care a fost nevoie să porți un machiaj încărcat, este mai eficient balsamul. Datorită uleiului din compoziție, acesta va descompune rapid și eficient orice urmă de machiaj.
Citește continuarea aici