MENIU

Rezultate finale BAC 2018. Edu.ro are mediile. Lista completa pentru Capitala si toata tara

Rezultate finale BAC 2018 - În acest articol găsiți toate informațiile de pe edu.ro în legătură cu rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat 2017 după soluționarea contestațiilor, imediat ce mediile de absolvire vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro.

Rezultate finale BAC 2018 - Rezultate finale BAC 2018 - GASESTI AICI REZULTATELE AFISATE LA ORA 10 LIVE UPDATE

Rezultate finale BAC 2018 - LIVE UPDATE - Va tinem la curent cu momentul in care Ministerul Educatiei afiseaza tabelele complete cu note, dar si cu notele in sine. Statistici in direct, totul moment cu moment. Sute de elevi au depus contestatii si acum asteapta cu sufletul la gura rezultatul. Pentru multi dintre ei modificarea notei ar putea sa aduca schimbarea mediei la una de peste 6 si implicit promovarea examenului de BAC 2018.

Rezultate finale BAC 2018 - Examenul din acest an a fost unul cu subiecte de o dificultate medie, cu toate astea s-a inregistrat o usoara scadere a procentului de promovare. Este posibil ca acest procent de promovare sa se modifice dupa afisarea contestatiilor. 

Rezultate finale BAC 2018 - Abia dupa afisarea contestatiilor este considerata incheiata aceasta sesiune de Bacalaureat. Pentru cei care nu promoveaza, urmariti cu atentie informatiile pentru inscrierea la sesiunea din August septembrie unde veti avea o noua sansa sa sustineti probele examenului.

Rezultate finale BAC 2018. S-au afișat rezultatele la CONTESTAȚII la BAC 2018! Emoţii mari pentru elevii care au susţinut în sesiunea iunie- iulie 2018 examenul de Bacalaureat și care speră acum să își mărească nota. Rezultatele s-au afișat pe edu.ro luni, 10 iulie 2018, la ora 12.00. Realitatea.net publică în acest articol notele la BAC 2018, imediat ce acestea au fost anunţate pe EDU.ro. De asemenea, în acest material, mai puteţi găsi toate informaţiile de care aveţi nevoie despre examenul de BAC 2018: subiecte, barem de corectare, rezultate BAC 2018, note, contestaţii şi rezultate finale.

Site-ul web unde vor fi afişate rezultatele la Bacalaureat 2018 este acesta: bacalaureat.edu.ro/2018

Rezultate finale BAC 2018. Când se afişează rezultatele la BAC 2018:

10 iulie 2018: Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale BAC 2018. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate finale BAC 2018. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. 

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Rezultate finale BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. 

Cei care nu au obţinut rezultatele de trecere la BAC 2018 mai au o şansă în toamnă. Iată calendarul BAC 2018 - sesiunea august-septembrie 2018:

11 - 14 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2018 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2018 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2018 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2018 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2018 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale BAC 2018. Lucrările sunt corectate în alte judeţe

Rezultate finale BAC 2018. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultate finale BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

Rezultate finale BAC 2018.  De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Rezultate finale BAC 2018. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Rezultate finale BAC 2018. Elevii pot da gratuit BAC-ul doar de două ori

Rezultate finale BAC 2018. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Pâna la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judetene/comisia unicipiului Bucuresti iau toate masurile, în colaborare cu autoritatile dministratiei publice locale, pentru asigurarea dotarii tuturor sălilor de examene cu sisteme de supraveghere audio-video.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Rezultate finale BAC 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Rezultate finale BAC 2018.  Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Rezultate finale BAC 2018. IATĂ baremele de corectare şi subiectele la BAC 2018: 

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2018

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ISTORIE BAC 2018

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ BAC 2018

Consultă AICI baremul la GEOGRAFIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Geografie 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la ANATOMIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la ANATOMIE 2018 - formar PDF

Consultă AICI baremul la Biologie 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Biologie 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la CHIMIE organică 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Chimie organică 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la FIZICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la FIZICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la INFORMATICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la INFORMATICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la LOGICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la LOGICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la PSHIHOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la PSHOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la SOCIOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele SOCIOLOGIE 2018 - format PDF

Rezultate finale BAC 2018. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rezultate finale BAC 2018. În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

 
 

- Înainte de soluționarea contestațiilor, erau 97 de medii de zece în toată țara, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației. După contestații numărul mediilor de 10 la examenul de bacalaureat a crescut la 126. Rezultatele au fost publicate pe edu.ro, pe 1 iulie, la ora 12. În urma contestațiilor, rata de promovare crește și ajunge la 72,86 la sută.

- În urma recorectării lucrărilor, în Timiș a crescut și procentul de promovare la BAC. Astfel, județul Timiș are un procent de promovare la BAC de 72,94 la sută, după contestații, o creștere cu 1,01 la sută față de procentul dinainte de recorectarea lucrărilor.

În Timiș au fost depuse 764 de contestații. În urma recorectării lucrărilor, 480 de candidați au primit note mai mari, 213 candidați au primit note mai mici, iar notele a 71 de candidați au rămas nemodificate.

- Promovabilitatea în Capitală la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după contestaţii, este de 75,53%, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Maria Ştefania Manea.

În urma rezolvării contestaţiilor, numărul candidaţilor la Bacalaureat care au obţinut medii de 10 a crescut de la nouă la 11.

Promovabilitatea înainte de contestaţii în Capitală a fost de 74,09%.

- Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, a crescut de la 69 % la 70,18 %, în urma soluţionării contestaţiilor depuse, a anunţat luni Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

- Pentru cei care nu au promovat BAC-ul nici după soluționarea contestațiilor rămâne sesiunea august-septembrie. De fapt trebuie să vă grăbiți. De pe 11 până pe 14 iulie 2018 va avea loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen. 

Pe 21 august va avea loc prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română – proba Ea). După desfășurarea tuturor probelor, afișarea rezultatelor se face pe 1 septembrie. 

- Urmează să aflăm, din statistica EDU.ro, câte note au fost modificate și în cel fel a fost modificată rata de promovare a BACALAUREATULUI 2018

- Rezultate finale BAC 2018 CONTESTATII EDU.ro EDU.ro a fost prompt și de data aceasta. Găsești AICI notele finale după contestații

- De ce au fost cele mai multe contestații la română? Au fost mai severi profesorii care au corectat sau au fost subiectele mai dificile? Imediat după afișarea rezultatelor, pe grupurile de discuție ale candidaților, inclusiv pe grupul Bacalaureat 2018 de pe Facebook, au apărut opinii potrivit cărora notele la română au fost mai mici decât s-ar fi așteptat elevii. 

- Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus vineri, la DC News, că trebuie schimbate procedurile de organizare a examenelor de evaluare naţională şi de Bacalaureat, precizând că nu este de acord să alerge persoanele, preferă să "alerge hârtiile".

Pop a susţinut că ar vrea ca în fiecare judeţ să existe unul sau două centre de evaluare, unde profesorii primesc pe suport electronic lucrarea, pe care să o corecteze după barem

- Dacă ar fi să ne luăm după exemplul oferit de EDU.ro pe 5 iulie, atunci ar trebui să avem rezultatele finale după contestații cândva în jurul orei 12.00.

- Aproape 73% din elevii din judeţul Satu Mare au promovat examenul de Bacalaureat, nefiind obţinută nicio medie de 10, informează miercuri un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

- Numărul de contestații depuse a fost destul de mare. Vorbim despre 42.215 contestaţii, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale. La română sunt cele mai multe contestaţii - 18.616, iar la proba obligatorie a profilului - 11.399. La proba la alegere a profilului şi specializării s-au depus 11.792 de contestaţii

- Și la Sibiu s-au depus multe contestații. Aproape jumătate din cei 592 de liceeni din Sibiu care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat sunt nemulţumiţi de notele obţinute la Limba şi literatura română.

- Cele mai multe contestații au fost depuse, firește, în Capitală. Un număr de 5.233 de contestaţii au fost depuse în Capitală la examenul de Bacalaureat, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Maria Ştefania Manea.

Potrivit acesteia, cele mai multe au vizat lucrările la Limba şi literatura română şi Matematică.

- Mai mulţi absolvenţi de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, nemulţumiţi de notele primite la examenul de bacalaureat, au depus 430 de contestaţii, cerând reevaluarea lucrărilor scrise, potrivit datelor comunicate joi, AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Monica Buboly. 

- Aproape jumătate din cei 592 de liceeni care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat sunt nemulţumiţi de notele obţinute la Limba şi literatura română, potrivit unui comunicat de presă remis joi, AGERPRES, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"În centrele de examen unde s-a desfăşurat examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, au fost înregistrate ieri, 5 iulie 2018, un număr de 592 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la disciplina Limba şi literatura română: 205 din care 137 la profil real şi 68 la profilul uman", se arată în comunicat.

Rezultate finale BAC 2018 CONTESTATII EDU.ro - Creștere de la an la an

Tabelul de mai jos arată că rata promovabilității a crescut constant în ultimii ani, după o cădere dramatică produsă odată cu introducerea camerelor de supraveghere în examene.

Rata a crescut cu aproape 7% din 2014 în 2015. După o creșteree mult mai mică în 2016, anul acesta observăm iarăși o creștere semnificativă, de aproape 5%.

Mulți candidați și profesori spun că creșterea de anul acesta se datorează, în parte, și subiectelor mai ușoare. 

Rezultate finale BAC 2018 CONTESTATII EDU.ro - Fruntași și codași

Evident, au existat fruntași și codași. Procente de promovare peste 80% s-au înregistrat în judeţele Sibiu (83,73%). Bacău (83,54%), Iași (82,91%) şi Cluj (82,75%).

Rata de promovare în Capitală este de 74,09%. Judeţele în care ratele de promovare au fost sub 55% sunt Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) și Teleorman (53,95%).

 

O altă statistică oferită de EDU.ro ne arată cum și-au îmbunătăți sau înrăutățit județele performanțele la BAC. Spre exemplu, rata de promovare a fost mai bună anul acesta în Bihor sau Giurgiu.

În schimb, în Maramureș, Cluj sau Botoșani, rata de promovare a scăzut, comparativ cu anii trecuți.

Rezultate finale BAC 2018 CONTESTATII: Realitatea.net vă oferă în acest articol REZULTATELE LA BAC 2018 pe materii: 

Rezultate finale BAC 2018 Română

Rezultate finale BAC 2018 Matematică

Rezultate finale BAC 2018 Istorie

Rezultate finale BAC 2018 Anatomie

Rezultate finale BAC 2018 Biologie

Rezultate finale BAC 2018 Geografie

Rezultate finale BAC 2018 Fizică

Rezultate finale BAC 2018 Informatică 

Rezultate finale BAC 2018 Chimie

Rezultate finale BAC 2018 CONTESTATII - Calendarul sesiunii august-septembrie 2018

11 - 14 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

27 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2018 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2018 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2018 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2018 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2018 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale BAC 2018. EDU.ro afișează luni, 10 iulie, rezultatele finale la BAC 2016, după CONTESTAȚII. Realitatea.net este alături de elevi și va prezenta întimp real notele pentru BUCUREȘTI și pentru toate județele țării.

Rezultate finale BAC 2018 Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele acestui examen este de 71,4% (cu 4,7% peste rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut - 66,7%). Mai exact, au promovat 91.754 de candidaţi dintr-un total de 128.503 candidaţi prezenţi. În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 86.813 candidaţi promovaţi provin din promoţia 2016-2018 (77,8%, rată de reuşită din cei prezenţi), iar 4.941 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (29,1%, rată de reuşită). S-au înregistrat 97 de medii de 10 (în creștere comparativ cu prima sesiune din 2016 - 56).

„Este un rezultat bun, însă este foarte important să avem în vedere și candidații care se vor prezenta la sesiunea a doua, în luna august. Trebuie, de asemenea, să discutăm aplicat structura acestui examen în viitoarea lege a educației”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop.

Rezultate finale BAC 2018 - LIVE UPDATE

- În judeţul Suceava s-au înregistrat 1.785 contestaţii după afişarea primelor rezultate al primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al IŞJ Suceava.

Potrivit IŞJ Suceava, cele mai multe note contestate sunt la Limba şi literatura română - 814 şi la Matematică - 294, după care urmează Biologie cu 208 cereri de recorectare a lucrărilor, Istorie cu 171, Logică, argumentare şi comunicare cu 106, Geografie cu 99, Informatică - 38, Sociologie - 16, Chimie - 14, Psihologie - 9, Fizică - 7, Economie - 6 şi Filozofie cu 3

- Peste 500 de contestaţii au fost depuse în judeţul Satu Mare după examenul de bacalaureat, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

"După afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, la nivelul judeţului Satu Mare au fost depuse un număr de 547 contestaţii, din care pentru proba de Limba şi literatura română 292, pentru Limba şi literatura maternă 16, pentru proba obligatorie a profilului 113 şi pentru proba la alegere a profilului şi specializării 126. Contestaţiile sunt soluţionate în perioada 6-9 iulie 2018 iar în data de 10 iulie 2018 vor fi afişate rezultatele finale", precizează sursa citată.

- La nivel naţional, au promovat examenul, înainte de contestaţii, 71,4% dintre candidaţi, iar în Capitală promovabilitatea a fost de 74,09%.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie. A doua sesiune are loc în luna august.

Rezultate finale BAC 2018 Din totalul celor 135.513 candidaţi înscrişi, s-au prezentat 128.503 candidaţi (111.544 din promoţia 2016-2018 şi 16.959 din promoţiile anterioare). Precizăm că 7.010 candidaţi au absentat, în timp ce 36.570 de candidaţi au fost declaraţi respinşi (24.631 din promoţia curentă, respectiv 11.939 din promoţiile anterioare). Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 179 de candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Procente de promovare peste 80% s-au înregistrat în judeţele Sibiu (83,73%). Bacău (83,54%), Iași (82,91%) şi Cluj (82,75%). Rata de promovare în Capitală este de 74,09%. Judeţele în care ratele de promovare au fost sub 55% sunt Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) și Teleorman (53,95%).

Rezultate finale BAC 2018 Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate pe 5 iulie, la ora 12:00, atât la centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse tot astăzi, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice luni,10 iulie.

 

Rezultate finale BAC 2018. Când se afişează rezultatele la BAC 2018 după CONTESTAȚII

10 iulie 2018: Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale BAC 2018. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate finale BAC 2018. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. 

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Rezultate finale BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. 

Cei care nu au obţinut rezultatele de trecere la BAC 2018 mai au o şansă în toamnă. Iată calendarul BAC 2018 - sesiunea august-septembrie 2018:

11 - 14 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2018 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2018 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2018 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2018 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2018 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale BAC 2018. Lucrările sunt corectate în alte judeţe

Rezultate finale BAC 2018. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultate finale BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

Rezultate finale BAC 2018.  De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Rezultate finale BAC 2018. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Rezultate finale BAC 2018. Elevii pot da gratuit BAC-ul doar de două ori

Rezultate finale BAC 2018. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Pâna la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judetene/comisia unicipiului Bucuresti iau toate masurile, în colaborare cu autoritatile dministratiei publice locale, pentru asigurarea dotarii tuturor sălilor de examene cu sisteme de supraveghere audio-video.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Rezultate finale BAC 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Rezultate finale BAC 2018.  Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Rezultate finale BAC 2018. IATĂ baremele de corectare şi subiectele la BAC 2018: 

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2018

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ISTORIE BAC 2018

Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ BAC 2018

Consultă AICI baremul la GEOGRAFIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Geografie 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la ANATOMIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la ANATOMIE 2018 - formar PDF

Consultă AICI baremul la Biologie 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Biologie 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la CHIMIE organică 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la Chimie organică 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la FIZICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la FIZICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la INFORMATICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la INFORMATICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la LOGICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la LOGICĂ 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la PSHIHOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele la PSHOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI baremul la SOCIOLOGIE 2018 - format PDF

Consultă AICI subiectele SOCIOLOGIE 2018 - format PDF

Rezultate finale BAC 2018 Rezultate finale BAC 2018. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rezultate finale BAC 2018. În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

REZULTATE BAC 2018: Calendarul constestațiilor și al sesiunii august-septembrie

Rezultate finale BAC 2018. Potrivit calendarului aprobat de MEN, între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august - la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului.

Rezultate finale BAC 2018. Ultima probă, cea la alegere a profilului Rezultate finale BAC 2018 şi specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august - competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 - 30 august - competenţele digitale.

În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

BAC 2018 - unei eleve i s-a făcut rău când a văzut notele. Adevărul se vede pe camerele video!

NOTE FINALE BACALAUREAT EDU.ro 2018. Rezultatele după contestații au fost publicate - LIVE UPDATE

Rezultate FINALE Bacalaureat 2018. Edu.ro are mediile. Lista completă pentru Capitală și toată țara

 

Rezultate finale BAC 2018. Ce urmează după examen

(1) După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

(2) Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

(3) Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

(4) Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.

b) au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.

(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

(6) Media notelor la probele scrise, menţionată la alin. (4), punctul c), se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

(7) Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate la alin. (4) este declarat „reuşit”.

(8) Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

(9)Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

(10)Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

(11) Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.

(12) Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen”.

(13) Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

Mai multe articole despre:
null