MENIU

Ciucă despre „gruparea” care vrea să preia frâiele PNL: „Sunt speculații și încercări de destabilizare”

Nimeni nu atentează la conducerea PNL, spune Ciucă. Foto/Captură foto

Nicolae Ciuca spune că nu există nicio grupare în PNL care să urmărească să preia conducerea partidului și consideră că sunt doar pure speculații și încercări de destabilizare a formațiunii pe care o conduce.

Nicolae Ciucă spune că are o relație bună cu toți „presupușii” din grupul care ar dori să-l înlăture de la conducerea partidului.

Anca Alexandrescu: Credeți că acțiunea domnului Crin Antonescu e o acțiune de învăluire a partidului pentru că au apărut tot felul de scenarii. O să vă întreb și despre Eduard Hellvig, ce relație aveți cu Eduard Hellvig. O să vă întreb și despre Ilie Bolojan, pentru că am văzut în ultima perioadă că s-a afișat lângă dumneavoastră, dar prin culisele politice. Se vorbește că este o gașcă în care fac parte și domnul Antonescu, și domnul Hellvig, și domnul Bolojan, care ar vrea să pună mâna pe partid.

 

Nicolae Ciucă: Mie mi s-a părut că la Consiliul Național am obținut un vot în unanimitate al celui de-al doilea, cel mai înalt for de conducere al partidului.

 

Anca Alexandrescu: Ce relație aveți cu domnul Eduard Hellvig?

 

Nicolae Ciucă: Am o relație de respect, o relație profesională de pe vremea când eram ministrul Apărării, premier, pentru că am discutat toate aspectele care țineau de componenta de integrare a activităților instituționale. Îl cunosc, nu pot să spun altceva, să spun că îl cunosc foarte bine. Suntem doi oameni care ne respectăm, îl respect, are ușa deschisă oricând în Partidul Național Liberal, este un politician care a performat, eu așa îl cunosc.

 

Anca Alexandrescu: Domnul Bolojan va accepta propunerea în cazul în care sunteți președinte să fie premier, pentru că l-am văzut deși la un moment dat luase un pic de distanță, l-am văzut în ultimele zile afișându-se cu dumneavoastră.

Nicolae Ciucă: Domnul Bolojan este unul dintre liderii locali ai Partidului Național Liberal, care a făcut performanță în administrația locală. Și nu contestă nimeni lucrul acesta.Eu apreciez foarte mult activitatea domniei sale, activitatea profesională, activitatea politică. Filiala Partidului Național Liberal Bihor a obținut cele mai bune rezultate și la alegerile locale, ceea ce înseamnă, dincolo de tot ceea ce au întreprins acolo pentru comunitate, înseamnă o activitate politică susținută, foarte bine organizată. Și trebuie să recunosc că domnul Bolojan este un lider recunoscut la nivelul Partidului Național Liberal și nu numai, pentru că am văzut că deja sunt propuneri și de la alte partide să accepte funcția de prim-ministru.

 

Anca Alexandrescu: Mi s-a părut că v-a cam băgat mortul în casă doamna Lasconi când a făcut această propunere.

 

Nicolae Ciucă: Din contră, mie mi se pare că l-au băgat la dumnealor și i-au pus și capacul. Pentru că un partid care vine și propune prim-ministru de la un alt partid, fără ca...

 

Anca Alexandrescu: Spuneți noastră că n-au alte soluții.

 

Nicolae Ciucă: Păi, dacă aveau alte soluții...

 

Anca Alexandrescu: Dar poate e un proiect mai mare, domnule Ciucă. Poate așa a fost proiectată candidatura doamnei Lasconi.

 

Nicolae Ciucă: Un proiect mai mare care se plece de la 8% nu îmi dă la aritmetică.

 

Anca Alexandrescu: Deci, domnul Bolojan a acceptat să fie premier în cazul în care o să câștigați alegerile prezidențiale?

 

Nicolae Ciucă: Cu domnia sa și cu toți cei care fac obiectul analizei pentru a ocupa funcția de prim-ministru, vom discuta după ce avem rezultatele finale la alegeri.

 

Anca Alexandrescu: Dar s-a apropiat relația dintre dumneavoastră și el că v-am văzut mai des în ultima perioadă împreună?

 

Nicolae Ciucă: Tot timpul și vă spun cât se poate de sincer. Probabil că odată când se vor fi terminate toate aceste speculații și toate aceste încercări de destabilizare. Ceea ce face domnul Crin Antonescu, să știți, îmi demonstrează și nu numai domnia sa, îmi demonstrează că totuși sunt un candidat redutabil pentru că văd că toate atacurile sunt îndreptate în această direcție. Este foarte bine.

 

Anca Alexandrescu: Dar nu vi se pare totuși ciudat că un fost președinte al PNL-ului atacă candidatul liberal la prezidențiale?

 

Nicolae Ciucă: Imediat, imediat vă răspund. Terminând comentariul despre domnul Bolojan, probabil că atunci când se vor fi terminate toate aceste speculații, domnia sa va spune care au fost relațiile între mine și el. Am avut relații de respect, relații de colaborare, ne-am consultat pe o serie întreagă de probleme.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca pnl gruparea bolojan