MENIU

Reorganizarea 112: Raed Arafat a explicat măsurile care ar trebui implementate pentru a evita tragediile

Reorganizarea 112: Raed Arafat a explicat măsurile care ar trebui implementate pentru a evita tragediile

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a explicat, în noua emisiune de pe realitatea.net "România în realitate", în ce stadiu e reorganizarea 112 și ce  măsuri ar trebui implementate pentru a evita tragediile.

”Stăm foarte bine cu măsurile care se iau pentru îmbunătățirea 112. Se testează sistemul AML, sistemul de localizare, vrem să vedem cum va fi implementarea, se analizează, după ce au fost probleme cu ordonanța.

Cu Sistemul Roalert, vom merge la etapa 2, urmează să conectăm sistemul cu alte mecanisme. Vrem ca mesajul să ajungă pe mail, să fie conectat cu mass media, poate la sistemele moderne de sirene. Încercăm să vedem pe ce alte căi paralele pot fi transmise mesajele. Ne trebuie un an, doi pentru această schimbare, trebuie să obținem fonduri europene.

Am început pregătirea personalului pentru preluarea personalului într-un mod profesionist. Impactul se va vedea.

Operatorii sunt foarte deschiși să învețe. Când ai mii de persoane într-un sistem, este imposibil să nu ai și câteva persoane care nu se comportă adecvat. Nu putem să imputăm întregului sistem acest lucru. Sunt aspecte care se iau individual”, a explicat secretarul de stat în MAI.