MENIU

Alertă METEO - Coduri de vreme EXTREMĂ. ISU suplimentează echipele de intervenție. Care vor fi județele afectate

ISU va suplimenta personalul în județele afectate. Foto/ISU

Pentru eficientizarea misiunilor de sprijin a comunităților vizate de avertizările hidro-meteorologice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă  va suplimenta tehnica de intervenţie în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman. 

În paralel, în judeţele vizate de codul portocaliu de ploi şi vânt va creşte capacitatea operaţională.

"Începând din această seară, tehnica de intervenţie din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman va fi suplimentată, pentru eficientizarea misiunilor de sprijin a comunităţilor vizate de avertizările hidro-meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Sprijinul logistic provine din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Mureş şi Maramureş. Totodată, la nivelul tuturor judeţelor vizate de avertizarea meteorologică Cod Portocaliu va creşte capacitatea operaţională şi se vor activa Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei", transmit reprezentanţii IGSU.

ATENȚIE șoferi! De mâine dimineață se strică vremea. Ce RECOMANDĂRI au cei de la Poliția Rutieră și de la ISU

Totodată, pentru preîntâmpinarea situaţiilor deosebite se vor realiza recunoaşteri în teren în zonele cunoscute cu risc de inundaţii, se va informa populaţia din zonele respective asupra măsurilor şi a modului de comportare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi se va relaţiona cu autorităţile locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile.

Peste 1.000 de pompieri mobilizați pe teren

De asemenea, la toate unităţile subordonate IGSU se va asigura operativitatea tehnicii de intervenţie la inundaţii (motopompe remorcabile şi transportabile, bărci, camioane etc.).

Toate aceste măsuri dispuse sunt esenţiale pentru a asigura rapiditatea şi eficienţa intervenţiilor, în cazul manifestării unor situaţii deosebite, subliniază sursa amintită.

IGSU precizează că misiunile de sprijin continuă în judeţul Galaţi, iar cei peste 1.000 de pompieri salvatori, detaşaţi în această zonă, sunt pregătiţi să intervină pentru limitarea, înlăturarea potenţialelor efecte şi restabilirea stării de normalitate în cel mai scurt timp.

Când se abate POTOPUL asupra Bucureștiului? Autoritățile au o nouă estimare privind debitele ploilor


Evoluţia situaţiei operative va fi atent monitorizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru asigurarea implementării măsurilor necesare gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă care pot pune în pericol vieţile şi bunurile cetăţenilor.

Mai multe articole despre: