MENIU

Planul alimentar pentru reducerea riscului de cancer

Planul alimentar pentru reducerea riscului de cancer

Știai că regimul tău alimentar poate reduce riscul de cancer pe viitor? Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la ceea ce mănânci și să ții cont de sfaturile experților în domeniu.

Dr. Kristi Funk, doctor oncolog de renume mondial și medicul Angelinei Jolie, împărtășește pașii simpli pe care îi poți face pentru a reduce riscul de cancer, în viitor. În loc să ții cont de cele mai recente trenduri în nutriție și să consumi doar super-fructe lăudate pentru efectele lor magice, ea recomandă un stil de viață deloc greu sau scump de urmat.

Mai multă vitamina D

Optimizarea nivelurilor de vitamina D poate ajuta la prevenirea a peste 16 tipuri diferite de cancer, inclusiv a celui pancreatic, pulmonar, ovarian, de sân, de prostată, și a unor forme de cancer de piele. Vitamina D ajută la regenerarea celulelor, prevenind în același timp reproducerea rapidă a celulelor canceroase. În ciuda tuturor beneficiilor sale, oamenii suferă frecvent de deficiență de vitamina D, de aceea se recomandă tratamentul profilactic pentru copiii până în 6 ani. Pentru a mări doza zilnică, începe prin consumul acestor alimente bogate în vitamina D: ouă, ciuperci, lactate, verdețuri și cereale integrale.

Bea mult ceai verde

Oamenii de știință au descoperit că ceaiul verde încetinește sau previne dezvoltarea cancerului de colon, ficat, de sân și de prostată. Acesta are, de asemenea, un efect similar în țesutul pulmonar și în piele. Potrivit unor studii realizate pe o perioadă lungă de timp, consumul de ceai verde a fost asociat cu scăderea riscului de a dezvolta cancer pancreatic sau de stomac.

Există un produs chimic în ceaiul verde, care încetinește dezvoltarea celulelor canceroase - prevenind mărirea tumorilor. Dr. Funk recomandă consumul a cel puțin 3 pahare de ceai verde în fiecare zi, scrie clickpentrufemei.ro.

Mai multe articole despre:
vitamina D