MENIU

Patru copii, găsiți în viată după 40 de zile, în jungla columbiană amazoniană, după ce avionul cu care călătoreau s-a prăbușit - FOTO&VIDEO

Patru copii, găsiți în viată după 40 de zile, în jungla columbiană amazoniană/ Profimedia

O operațiune de salvare s-a terminat cu bine după ce patru copiii au fost găsiți în viață în jungla amazoniană. Minorii, dintre care cel mai mic în vârstă de doar 11 luni, au supraviețuit timp de 40 de zile singuri, fără niciun adult. 

"O bucurie pentru toată țara! Cei patru copii pierduți în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiți în viață", a scris președintele Columbiei, Gustavo Petro, pe contul său de Twitter. Micuții au fost salvați cu ajutorul unui elicopter.

Cei patru frați, în vârstă de 13 ani, 9 ani și aproape 5 ani călătoreau într-un avion atunci când acesta s-a prăbușit pe 1 mai, în apropiere de provincia Guaviare. Mama lor, pilotul și un alt pasager au murit în accident, însă copiii nu au fost găsiți.

Femeia călătorea împreună cu copiii spre Bogota, unde urma să se întâlnească cu soțul ei. Potrivit presei columbiene, bărbatul este rudă cu un lider politic local. El a fost nevoit să fugă din oraș pe jos după ce a început să primească amenințări din partea unor grupuri de infractori care operează în zonă.

Mai multe articole despre:
copii jungla amazon