MENIU

Părintele Necula: De Paști, stați acasă! Nu de frica morţii, ci din iubire pentru viaţă!

Părintele Necula: Da Paști, stați acasă! Nu de frica morţii, ci din iubire pentru viaţă!

Părintele sibian Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu şi o figură cunoscută printre credincioşii români, le cere acestora să stea acasă de Paşte. 

El a vorbit, într-un interviu amplu acordat publicaţiei sibiene Tribuna, şi a abordat teme precum starea de carantină şi credinţa în timpul ei, dar şi imposibilitatea de a mai sluji avându-i pe credincioşi alături.

„E o perioadă în care ne smereşte lipsa efortului şi a tensiunii de altă dată. E dificilă munca de teren de acum, dar nu se compară cu zilele în care eram prinşi între dorinţa de spovedanie a credincioşilor şi programul liturgic încărcat, parte integrantă a aşteptării Învierii Domnului. Sunt închise locaşurile, dar munca pastorală este deschisă, eforturile de a ţine în „priza” praznicului comunităţile noastre parohiale sunt la fel. Nu e greu, dar nici uşor. Înţelegem toţi că e o chemare în plus la mai multă atenţie pastorală şi la mai multă sinceritate în ce priveşte propovăduirea şi rugăciunea", spune părintele Necula.

Citește continuarea pe stireazilei.com

Mai multe articole despre:
constantin necula