MENIU

Numărul celor care au vrut să treacă graniţa ilegal a crescut de 45 de ori

Numărul străinilor care au încercat să intre ilegal în România, în primele opt luni ale anului, a crescut de 45 de ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe tentative s-au înregistrat la graniţa cu Serbia, conform datelor Poliţiei de Frontieră.

Numărul total al cetăţenilor străini care au încercat să trecă ilegal graniţa a fost de 326. Dintre aceştia, cei mai mulţi au folosit acte false, iar restul fie s-au ascuns în mijloacele de transport, fie au forţat trecerea. Alţi aproape 7.000 de străini au fost opriţi la graniţă, cu 76% mai puţini decât anul trecut. Dintre aceştia pe primul loc se află cetăţenii din Republica Moldova, urmaţi de ucrainieni şi turci.

Principalele nereguli constatate de poliţiştii de frontieră sunt lipsa documentelor şi a mijloacelor de întreţinere pe teritoriul ţării noastre. În ceea ce priveşte infracţiunile pe care le-au săvârşit străinii în România, în prim plan se află falsul, contrabanda şi infracţiunile economice. Fruntaşi la acest gen de fapte sunt cetăţenii moldoveni, urmaţi de turci şi de sârbi.

Conform statisticilor poliţiştilor de frontieră, 24 de milioane de persoane au tranzitat graniţele României, din care 10 milioane cetăţeni străini, cu 27% mai mult decât anul trecut.
Mai multe articole despre:
frontieră graniţă ilegal