MENIU

Nelu Tătaru despre contradicțiile legate de testele covid prelucrate: „Cetățeanul trebuie să fie informat corect”

Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătății - Nelu Tătaru consideră că transparența trebuie să fie una „asumată” și să aibă suport atât la nivel legislativ, cât și științific, după ce Corpul de Control al ministerului s-a autosesizat pentru a verifica dacă a fost respectată legislația săptămâna trecută, atunci când Ministerul Sănătății a publicat datele legate de numărul de teste efectuate în fiecare județ.

„Haideți să plecăm de la o premisă pe care eu mi-o asum și când v-o spun dumneavoastră. Cetățeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparență trebuie să fie într-adevăr o transparență, dar o transparență asumată și în același timp care să aibă un suport atât legislativ, cât și științific.

Nu știu ce informare a făcut Ministerul Sănătății și atunci nu am nici îndoieli, dar trebuie să verificați aceste lucruri”, a spus Nelu Tătaru, luni.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va demara controale stricte la Ministerul Sănătății. Modul în care sunt comunicate datele şi numărul de infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul fiecărui judeţ este deficitar.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de control în această dimineață. Se autosesizează să vadă dacă a fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate și vom vedea”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat. Vlad Voiculescu a scris pe pagina de Facebook un mesaj în care explică situația.

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe și pe centre de vaccinare”, afirmă ministrul.

Mai multe articole despre:
nelu tataru teste pandemie