MENIU

Ministrul Muncii a recunoscut: Indicele de corecție a fost incorect, a nedreptățit pensionarii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit în exclusivitate la Realitatea Plus despre inechitățile care au avut loc din cauza indicelui de corecție. Aceasta spune că nu a fost bazat pe contributivitate și astfel a creat nemulțumiri în rândul pensionarilor. Ministrul Muncii a dat și un exemplu. 

„Și vă dau exemplu pe care în perioada aceasta mi-a fost cel mai ușor să-l explic, și anume indicele de corecție. Am spus-o și este important ca pensionarii să înțeleagă că acel indice de corecție n-a fost bazat pe contributivitate. Acel indice de corecție, din păcate, a nemulțumit și neîndreptățit toți pensionarii din România care au ieșit la pensie înainte de 2011, fiindcă indice de corecție avem din 2011.

Dar și pe cei care au ieșit după 2011, fiindcă una e să ieși cu indice de corecție 2 și 11, 2 și 17, 1 și 11, 1 și 17, și una e să ieși cu indice de corecție de peste 1,4. Fiindcă gândiți-vă la 1,41 indice de corecție, dacă aveai un venit la pensie de 1,000 de lei, în fapt, câștigai, datorită indicelelui de corecție, 410 lei. Prin urmare, acel pensionar care a ieșit la pensie cu un indice de corecție de 1,41 a avut 410 lei, la 1,000 de lei, 410 lei în plus față de un pensionar care a ieșit înainte de 2011”, a spus ministrul Muncii.

Ce se întâmplă cu pensionarii care nu au primit deciziile de recalculare. Ministrul Muncii explică

 

Mai multe articole despre:
pensii recalculare indice corectie