MENIU

Grindeanu îi pune condiții lui Ponta: „Toți de pe liste trebuie să facă asta!”

Grindeanu, condiții pentru Ponta, dacă vrea să fie parlamentar PSD. Foto/Inquam

Sorin Grindeanu a fost întrebat daca Victor Ponta ar putea avea loc pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, eventual candidat independent. Trebuie menționat că, deși este consilierul premierului Ciolacu, Victor Ponta nu este și membru de partid.

„Listele PSD nu au fost definitivate. Așa cum bine știți, am avut acele discuții in weekend, urmează și în această săptămână să avem discuții, astfel încât sa le definitivăm, să fie lucrurile clare și să putem să depunem aceste candidaturi. (…) Eu vă asigur că vom veni cu liste în care toți cei de pe liste sunt membri PSD”, a spus Grindeanu la sediul central al partidului.

Prim-vicepreședintele social-democrat a menționat ca Victor Ponta „a fost dat afara din PSD de Dragnea”.

„Eu v-am rugat să avem un pic de răbdare, să vedem dacă lucrurile sunt așezate așa cum se speculează acum, sau dacă nu”, a afirmat acesta.

Grindeanu a mai fost întrebat daca primarul Cristian Popescu Piedone va fi pe listele PSD pentru parlamentare.

„E valabil același lucru peste tot. (…) Sunt anumite personalități politice care pot sa fie sau pot sa nu fie, având in vedere ca trebuie sa ținem cont si de deciziile organizațiilor locale, organizațiilor județene. Poate sa ni se para noua anumite lucruri extraordinare aici, la București. Așa cum bine știți, la PSD funcționează foarte bine aceasta descentralizare, iar organizațiile la rândul lor știu exact ceea ce își doresc. Deci, nu poate sa vina Grindeanu, Tudose, Ciolacu să zică „îl puneți pe X sau pe Y pe listă”, fără a avea totuși un consens din acest punct de vedere. De ce facem de fiecare data in forma asta? Pentru că dorim să maximizăm scorul pe fiecare județ în parte”, a mai spus el.