MENIU

Ministrul Finanțelor, față-n față cu moțiunea. "Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!"

Teodorovici: Spitalele regionale nu se mai fac pe bani europeni, "să nu mai pierdem timp"

Senatorul liberal Florin Cîțu a anunțat luni după-amiază că a fost depusă la Senat o nouă motiune a Opoziției împotriva ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

Moțiunea depusă de senatorii de la USR și PNL se numește "Eugen Teodorovici, românii îți cer să demisionezi".

Potrivit senatorului liberal, săptămâna viitoare, luni, va avea loc dezbaterea și votul pe moțiune.

"Grupurile PNL şi USR din Senat înaintează moţiunea simplă cu titlul 'Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!'. Vă rog să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurilor legale pentru dezbaterea acesteia", a anunţat liberalul Florin Cîţu, în plenul Senatului.

Moțiunea anti-Teodorovici conține, pe lângă argumente, și solicitările concrete ale unor oameni obișnuiți care explică de ce trebuie să fie demis ministrul de Finanțe.

"Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească.

Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament.

Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD – ALDE, demisia minstrului de Finanţe Eugen Teodorovici să fie cerută direct de români.

Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă, de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa, prin declaraţiile şi măsurile luate.

Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă.

Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România consideră că ministrul Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, a minţit destul şi a ameninţat destul. Prezenţa sa în continuare în fruntea ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici.

Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul Finanţelor Publice!

Nu o spunem doar noi politicienii, o spun românii", spune textul moțiunii, după care atașează circa 30 de citate de la cetățeni, unii chiar anonimi.

Este o modalitate inedită de a solicita demiterea lui Teodorovici, dar nu neapărat eficientă.

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici eugen orlando teodorovici