MENIU

Metoda „investițiilor” încă are succes, în România. Cum a rămas un bărbat din Făgăraș fără 400.000 de euro

Bărbat păcălit să investească într-un fond!Foto/Arhivă

Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Făgăraș, a fost convins de trei indivizi să bage 400.000 de euro într-un fond de investiții. Conform IPJ Braşov, după aproximativ o săptămână de cercetări, cei trei au fost identificaţi şi, în prezent, sunt cercetaţi în stare de arest pentru înşelăciune.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Făgăraș, a fost convins de trei persoane să bage aproape 400.000 de euro într-un fond de investiţii și a descoperit apoi, cu stupoare, că a rămas fără ei.

Cei trei indivizi, care l-au înșelat pe făgărășan, pretindeau că sunt directori ai unui fond de investiţii şi l-au determinat pe acesta să le dea banii sub pretextul efectuării unor tranzacţii profitabile.

Conform IPJ Braşov, după aproximativ o săptămână de cercetări, cei trei au fost identificaţi şi, în prezent, sunt cercetaţi în stare de arest pentru înşelăciune.

"La data de 23 septembrie, la sediul Poliţiei Municipiului Făgăraş s-a prezentat o persoană, de 74 de ani, care a sesizat faptul că a fost indusă în eroare de persoane pe care nu le cunoaşte şi care s-au prezentat iniţial a fi directori ai unei platforme de investiţii, astfel că a fost determinată de către acestea să efectueze transferuri de bani de aproximativ 370.000 de euro. Cercetările, pe care poliţiştii le-au demarat imediat după primirea sesizării, au arătat faptul că persoana vătămată ar fi fost contactată pe o reţea de socializare de către un bărbat, context în care i-ar fi fost prezentată o oportunitate de efectuare a unor investiţii pe o platformă destinată acestui domeniu", a precizat IPJ Braşov.

Iniţial, făgărăşeanul ar fi depus o primă sumă de bani la un aparat de tip "SELFPAY", iar după câteva zile, la intervale diferite de timp, două dintre persoanele în cauză s-ar fi deplasat individual la locuinţa lui, unde, sub acelaşi pretext investiţional, ar fi primit alte sume de bani.

De asemenea, alţi bani ar fi fost transferaţi într-un cont bancar şi la un bancomat destinat achiziţionării de criptomonede, aflat într-un spaţiu comercial din municipiul Braşov, în total persoana vătămată plătind 1.833.700 de lei.

"În baza activităţilor operative specifice, la data de 2 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Făgăraş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Prahova, Vaslui şi Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie, în localităţile Băicoi, Vaslui şi Târgu Mureş, la domiciliile unora dintre persoanele cercetate, unde au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi sume de bani. După finalizarea acestor percheziţii, două dintre persoanele în cauză, bărbaţi de 55 şi 58 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Făgăraş, iar cu sprijinul politiştilor din cadrul I.P.J. Bihor s-a reuşit depistarea şi a celei de-a treia persoane, un bărbat, de 75 de ani, care, de asemenea, a fost condus la unitatea de poliţie", a mai informat sursa citată.

Iniţial, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 ore, ulterior, Judecătoria Făgăraş emiţând mandate de arestare pe numele lor pentru 30 de zile.

 

Mai multe articole despre:
barbat fagaras insealt investitii fond