MENIU

Judecătorul Cristi Danileț a pus ochii pe funcția lui Valer Dornean de la CCR

Cristian Danileț

Judecătorul Cristi Danileț ar dori să devină magistrat al Curții Constituțională. În condițiile în care mandatele președintelui Valer Dornean și ale altor 2 magistrați expiră anul acesta, Danileț se află însă în proces cu Consiliul Superior al Magistraturii, care a decis excluderea sa din magistratură, ca urmare a unor postări video pe rețelele de socializare.

„Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. (...) Nu aș spune "nu" daca mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de "contract". E o poziție înaltă, de unde pot fi ținute în echilibru autoritățile statului și se stabilește compatibilitatea legilor cu actul fundamental al țării. Studiez de mulți ani aceste aspecte, pozițiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicații științifice prestigioase", a scris Cristi Danileț, miercuri, pe Facebook.

 

Comunitatea "Corupția Ucide" a anunțat că îl propune pentru funcția de președinte al Curții Constituționale pe Cristi Danileț.

"Ar fi timpul ca această funcție să nu mai fie ocupată din 10 iunie 2022 de către foști membri de partid, așa cum a fost cazul lui V. Dorneanu, care și-a dovedit în repetate rânduri afilierea politică".
 
Judecătorul Cristi Danileţ a dat în judecată statul român la CEDO, după ce a fost sancţionat pentru o postare pe Facebook