MENIU

Joe Biden, moment HILAR. A repetat o frază, dând impresia că a citit din prompter indicațiile de regie

Joe Biden, Kamala Harris și Xavier Becerra (Profimedia)

Președintele Joe Biden a fost din nou protagonistul unui incident care a stârnit ironii legate de capacitatea sa de a se concentra în timpul discursurilor. Liderul american a citit din prompter o frază care părea să fie indicație de regie, semnalându-i că s-a încheiat un citat și că trebuie să repete ultime replică. Momentul a devenit viral, iar jurnaliști ai unor publicații de prestigiu au distribuit pasajul video, însoțit de comentarii malițioase.

În momentul gafei, se pare că atât vicepreședintele Kamala Harris, cât și Xavier Becerra, secretar pentru Sănătate și Servicii Umane, aflați în spatele președintelui Biden, par să zâmbească.

Incidentul a stârnit reacții diferite pe Twitter, unii luându-l în derâdere pe președinte pentru gafa comisă, notează Newsweek.

"Biden este atât de dus încât va citi literalmente orice este pus pe teleprompter în fața lui. 'Sfârșitul citatului' ... 'Repetați replica'", a scris pe Twitter Tim Young, editorialist la Washington Times.

Clay Travis, autorul cărții Republicans Buy Sneakers Too (Și republicanii cumpără adidași), a scris pe Twitter: "Joe Biden citește din greșeală teleprompterul care îi spune să repete replica. Devine din ce în ce mai rău. Chiar mai avem încă 30 de luni de așa ceva? Înspăimântător. Și trist."

O altă variantă dezbătută a fost dacă nu cumva fraza corectă era "Let me repeat the line", iar din modul in care a fost despărțită pe promper, Biden a citit doar "Repeat the line", sunând ca o indicație de regie.

Liderul de la Casa Albă a vorbit in discursul său despre protejarea dreptul femeilor la avort, iar ulterior a semnat un ordin executiv pentru a ajuta la protejarea și extinderea accesului femeilor la avort și contracepție, după recenta răsturnare a deciziei Roe v. Wade de către Curtea Supremă.

VAL DE IRONII ȘI BANCURI ÎN SPAȚIUL VIRTULA

Episodul a stârnit un val de remarci ironice, care au devenbit la rândul lot virale.

Promprerul este neînvins în confruntările cu Biden".

Cele mai faimoase citate din istoria america:

1.) I have a dream - Martin Luther King

2.) The only thing we have to fear is fear itself - Franklin D. Roosevelt

3.) END OF QUOTE. REPEAT THE LINE - Joe Biden

Biden a fost recent ținta glumelor online după ce presa a remarcat în mâna sa un bilețel cu indicații percise despre ce trebuie să facă. O altă gafă a fost comisă la summitul NATO de la Madrid, unde Biden s-a referit la aderarea Elveției la organizație. Liderul de la Casa Albă împlinește 80 de ani în toamnă.