MENIU

Imagini RARE cu regele Mihai în primii ani de exil, când era mic fermier în Anglia

Regele Mihai, mic fermier

În primii ani de exil, regele Mihai și regina Ana au întemeiat, într-un mic sătuc din Anglia o fermă agricolă. Momentul a fost imortalizat de presa britanică în 1953 într-un reportaj despre mica afacere a fostului monarh al României, alungat din țară de comuniști.

În primii ani de după exil, familia regală a locuit pentru o perioadă într-o casă închiriată din Elveţia, dar din lipsa banilor, au fost nevoiţi să se mute în Anglia.

Acolo au închiriat o clădire veche nemobilată, dar cu o grădină imensă. Aici Regele Mihai I împreună cu Regina Ana au deschis o fermă de zarzavaturi și găini, iar momentul a fost imortalizat de presa britanică într-un amplu reportaj păstrat în arhivele din UK.

În imaginile rare de mai jos, filmate în 1953, îl vedem pe regele Mihai, alături de regina Ana și de două dintre fetele cuplului regal - Margareta (4 ani) și Elena (2 ani) - în mica fermă pe care au deschis-o. În același an, se născuse și principesa Irina.

Afacerea din Anglia nu a avut mare succes, pentru că peste doar doi ani, în 1955, regele Mihai s-a angajat ca pilot de încercare în Elveția la filiala ''Lear Inc.'' — o mică întreprindere care fabrica aparate de radio și o stațiune service care se ocupa de întreținerea și repararea avioanelor particulare.

Apoi, împreună cu doi parteneri, a înființat o mică întreprindere de electronică, care a funcționat din 1958 până în 1966. Mai târziu, regele Mihai a lucrat ca agent de bursă la New York. La Versoix, regina Ana l-a ajutat adesea pe regele Mihai la atelierul auto, la repararea și restaurarea jeepurilor.

 
Mai multe articole despre:
regele Mihai funeralii regele mihai