MENIU

Furie roșie în Coaliție: Negocieri cu opoziția pentru păstrarea Puterii! Scandal pe data alegerilor prezidențiale

Furie roșie în Coaliție: Negocieri cu opoziția pentru păstrarea Puterii! Scandal pe data alegerilor prezidențiale

Este haos total pe scena politică din cauza datei alegerilor prezidențiale. Partidele politice s-au împărțit în două tabere, după ce premierul a lansat invitația la consultări la începutul săptămânii viitoare. Exista o parte care sustine varianta liberalilor si anunta ca ar vrea organizarea alegerilor în luna noiembrie, in timp ce varianta PSD, pentru organizarea prezidentialelor in luna septembrie, este sustinuta doar de George Simion. Liderul AUR a anuntat ca este pregatit sa mearga la vot așa cum cere Marcel Ciolacu. 

„Acest guvern nu este al coaliției sau al vreunui partid. Nu este vorba despre vreun termen sau altul pentru alegeri ci despre încredere, țopăială pe calendar afectează încrederea și eu cred ca trebuie să înceteze, ca premier al României am obligația de a nu favoriza un partid sau o coalitie, astazi practic iesim din calendarul electoral stabilit aterior, fiind ultima zi in care putem promova hg-ul de stabilire a datei alegerilor pe 15 septembrie, de luni alaturi de vicepremierii ii voi invita pe liderii partidelor pentru a stabili impreuna calendarul alegerilor, asta este abordarea corecta, nu sa schimbam vreun ministru, nu raspund provocarilor de a crea o criza guvernamentala”, a spus Marcel Ciolacu.

Atacul lui Marcel Ciolacu vine după ce Coaliția nu a reușit să cadă de acord pe data alegerilor prezidențiale.

„Problema pentru noi nu e legata de faptul ca suntem noi sau nu pregatiti, suntem al doilea partid avem 30%. Problema e in acest moment daca aceasta coalitie functioneaza si dupa cum vedeti se vede foarte clar ca exista o ruptură, că negocierile și ca relatia Nicu și Marcel nu mai functioneaza, ca exista atacuri sub centura”, a spus Robert Sighiartău.

Dintre liderii de partide politice convocați luni la Guvern, Ludovic Orban, Diana Șoșoacă și Kelemen Hunor au anunțat deja că susțin varianta liberalilor.

Până acum, singurul susținător al alegerilor organizate în luna septembrie, variantă dorită de PSD, este George Simion.

Singurul partid care nu și-a exprimat încă punctul de vedere este USR. Anunțul ar putea veni mâine, la congresul formațiunii politice. 

Social-democrații, ATAC concertat la adresa lui Nicolae Ciucă! Război total la nivelul Puterii

Mai multe articole despre:
coalitie alegeri