MENIU

Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente, dacă nu-l utilizezi corect.

Așa îl folosești corect!

Temperatura la care reglăm aparatul trebuie să fie cuprinsă între 22-25˚C. Încăperile nu trebuie răcite mai mult, pentru a se evita expunerea organismului la variaţii mari de temperatură, care pot duce la stop-cardiorespirator, în special în cazul persoanelor cardiace.

De asemenea, în cazul călătoriilor cu mașina, se recomandă ca aerul condiționat să fie direcționat către picioare, și nu către cap. Mai mult, intensitatea lui trebuie redusă cu 15 minute înainte de a coborî din mașină, pentru a  preveni un eventual șoc termic.

Evitarea unor eventuale probleme de sănătate începe cu locul unde este amplasat aparatul de aer condiționat. Astfel, fluxul de aer nu trebuie îndreptat direct spre locurile cele mai utilizate din încăpere, pentru că în timp se pot declanșa unele afecțiuni, precum nevralgiile, durerile la ceafă și torticolisul (amorțeli la nivelul brațelor sau al degetelor).

Este de preferat ca distanța dintre fluxul de aer și o persoană să fie de cel puțin 6 metri, iar în cazul copiilor este interzisă instalarea aparatului de aer condiționat în camera lor.

În general, este de preferat ca aparatul să fie amplasat pe hol sau într-un spațiu mai puțin circulat, iar răcirea locuinței să aibă loc indirect. Pentru a împiedica acumularea de virusuri, bacterii sau substanțe alergene, filtrele de aer condiționat trebuie curățate de două ori pe an.

Află ce afecțiuni favorizează folosirea incorectă a aerului condiționat AICI

Mai multe articole despre:
aer condiţionat