MENIU

Cozmin Gușă, despre episodul în care Traian Băsescu a fost racolat de Soros și a pus-o pe Monica Macovei ministrul al Justiției, la comandă: Mi-a zis că a semnat decretul

Cozmin Gusa

Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea PLUS despre momentul în care Traian Băsescu a fost contactat pentru prima dată de miliardarul George Soros. Gușă a adus aminte acest episod după dezvăluirile făcute de Elena Udrea într-un interviu din închisoare, exclusiv pentru Realitatea PLUS. Udrea a confirmat și ea faptul că numirea Monicăi Macovei ar fi fost una la comanda lui Soros.

Elena Udrea a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Realitatea PLUS faptul că numirea Monicăi Macovei la vârful ministerului Justiției a fost făcută după o intervenție a miliardarului George Soros direct la Traian Băsescu. Cozmin Gușă confirmă și el ipoteza și susține că nu aceasta a fost prima intervenție a lui Soros la Traian Băsescu:

"Elena a povestit un episod la 10 ani distanță de primul telefon. George Soros l-a contactat prima dată pe Baasescu în decembrie 2004, înainte de a fi președintele României. Elena era cu noi în echipa de campanie. Ăla a fost momentul în care Băsescu s-a predat. Elena nu știa, probabil că nici nu a știut foarte mult timp. După ce a câștigat alegerile, Băsescu m-a chemat într-o seară la Cotroceni și mi-a zis că a semnat un decret și să-l ajut cu o numire. 

"Am pus-o pe Weber consilier pe Justiție și aș vrea să o pun pe Monica Macovei ministru pe Justiție dar nu o să ne descurcăm la partid". 

A două zi, la partid, m-am dus cu misiunea asta, m-am întâlnit cu Blaga și Boc, le-am zis că asta e decizia de la Cotroceni. Boc a sărit că nu conduce ședința că îi este frică. Până la urmă, Monica Macovei a ajuns fără să fie votată. Mi-am dat seama de blatul lui Băsescu cu Soros, mai mult decât atât, blatul foștilor securiști cu Soros, pentru că Florian Coldea, nu este un băiat nevinovat, este un pui de securist. Kovesi nu este vreo zână, este un puiuț de securist. Ei au inventat pentru prima dată USR-ul. Soros a căutat în această pepinieră după ce l-a racolat pe Băsescu și l-a înconjurat.

Elena nu a greșit în 2014 și nu din 2014 i se trage, ci din 2009 când a fost cam singură de lângă Băsescu care îl susținea cu adevărat. Maior era cu Geoană și Coldea era cu Băsescu și cu Kovesi, Vasile Dâncu juca între ei, cum se putea, dar mai mult cu Băsescu. 

Elena e cea care nu avea de ales, trebuia să îl apere cu Băsescu. Dacă Băsescu nu ieșea președinte în 2009 nu ar fi pățit nimic. Faptul că l-a ajutat pe Băsescu le-a dat oamenilor lui Soros toate aceste atuuri că să-l șantajeze după 2009.  

Dacă Elena a greșit undeva a greșit în 2009 când i s-a dedicat lui Băsescu. 

Cei care au plătit cu pușcărie sunt cei care au crezut că sunt lăsați și ei la putere, gen Elena Udrea, gen Liviu Dragnea. 

Oamenii că Soros nu colaborează cu outsiderii. Treaba asta în serviciile secrete e foarte cinică. Ce a pățit Elena e o operațiune de manual la care dacă Băsescu, așa zisul protector, nu contribuia prin pasivitate, ea nu ar fi ajuns în această situație. Băsescu a lăsat-o baltă jucând un rol", a explicat Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
cozmin gusa traian basescu soros elena udrea