MENIU

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota (foto: arhiva)

Circulația feroviară este din nou întreruptă pe magistrala care leagă Timișoara de București, din cauza unei șine fisurate în zona Balota - Valea Albă, din Mehedinți. Este vorba de unul dintre cele mai degradate tronsoane de cale ferată din România,, din cauza alunecărilor de teren și a lipsei unor lucrări majore de infrastructură. , în asbsența unui proDouă trenuri sunt pentru moment afectate. M900 este într-o stare deplorabilă și numeroasele restricții fac ca trenurile să parcurgă 533 km cu o medie de sub 55 km/h, apărând des întârzieri. 

Trenurile aveau în jurul orei 8 întârzieri de 30 de minute. Se estimează reluarea traficului în 60 de minute, după înlocuirea șinei afectate. „Intre Valea Alba si Balota se intervine pentru consolidarea unui cupon de sina. Trenuri staționate temporar, pâna la finalizarea lucrarilor de consolidare.

Pe magistrala 900 se întâmplă frecvent incidente și chiar accidente. Anul acesta au fgost cel puțin 4 incidente grave. În feburarie, două garnituri s-au ciocnit și cîâteva vagoane cisternă au deraiat, iar în august, în urma unui incident asemănător, mai multe vagoane au deraiat.

Din cauza stării deplorabile a tronsonului de cale ferată, trenuile nu pot circula cu mai mult de 55 de kilometrila oră, iar sosirile în stația terminus sunt în mod uzual întârziate cu zeci de minute.