MENIU

Ciolacu amenință că-l reclamă pe Orban la CCR pentru că a întârziat moțiunea pe Sănătate

Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la modul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a supus la vot în Biroul permanent data pentru dezbaterea moţiunii simple în domeniul sănătăţii.

"Domnul Orban spune că Dragnea era un dictator, ce făcea în Parlament. În şase zile moţiunea simplă (privind Sănătatea - n.r.) trebuie votată, scrie în Regulament. A pus-o la vot peste nouă zile, că sunt şase zile calendaristice. Tot se depăşeşte, cu calendaristice şi lucrătoare tot se depăşeşte. (...) Îl anunţ oficial pe domnul Orban - că a participat la şedinţa de Birou permanent, a supus la vot şi a făcut un abuz - vom face la Curte (sesizare la Curtea Constituţională - n.r.) şi vom aştepta, dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei", a spus Ciolacu la un post TV, citat de Agerpres.

Ciolacu a menţionat că solicitarea PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la datele din pandemie nu a fost pusă nici acum pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite.