MENIU

Caz şocant: copilul care şi-a ucis bunica, plimbat prin mai multe şcoli, autorităţile nu au soluţii

Lipsă de interes şi o legislaţie ambigua scot la iveala o situaţia greu de imaginat în cazul băiatul de 9 ani care și-a ucis bunica în primăvara acestui an. Copilul a fost trimis la școală, chiar în ziua următoare, potrivit surselor Realitatea TV. Apoi s-a plimbat pe la trei școli, iar reprezentanții instituțiilor statului ridică din umeri, afirmând că nu pot lua o decizie şi că totul depinde de părinţi. 

Revoltați, părinții elevilor de la ultima şcoală unde a fost transferat copilul au venit să ceară socoteală Inspectoratului Școlar. Sunt supărați pentru atât de situaţie în sine, pentru că le este teamă pentru copiii lor, dar şi pe lipsa de transparenţă şi implşicare a autorităţilor. 

Potrivit surselor Realitatea Tv, băiatul a fost trimis la școală chiar a doua zi după ce și-a omorât bunica, în luna mai. Deşi pare greu de crezut, pentru faptul că părinții au ascuns ce s-a întâmplat acasă, directoarea a aflat de la Inspectorat. La începutul acestui an școlar, copilul a fost transferat la o altă şcoală, iar când părinții s-au revoltat, băiatul a fost din nou transferat. 

În acest moment, băiatul se află, împreună cu mama lui, la un Centru de Maternitate. Din punct de vedere legal nu există decât 2 soluţii: fie scolarizarea la domiciliu, fie în sistemul de stat.

Potrivit legii, fiind vorba de un minor sub 14 ani,  care nu poate răspunde în faţa legii, la închiderea dosarului procurorul trebuie să anunţe Direcţia pentru Protecţia Copilului. Un copil care a comis o crima trebui supus unui tratament special fie ca e vorba de supravgehere sau de consiliere psihologică, a declarat magistratul Cristian Danileţ pentru Realitatea TV.
 

Mai multe articole despre:
copil