MENIU

Emigranții nepalezi lucrează culturile românești. Ce salarii primesc în țara noastră

Nepalezii au ajuns să muncească culturile românești, iar aceștia se bucură de un salariu pe o lună de trei ori mai mare decât în țara lor. Până acum emigranții lucrau pe șantiere, în restaurante sau livrau mâncare. Însă, în ultimul timp aceștia au început să lucreze în tot mai multe domenii legate de agricultură. 

Culturile românești - muncite de nepalezi

Nepalezii sunt mulțumiți de condițiile din România și plănuiesc să rămână în țară și în următorii ani. Doi soți emigranți lucrează deja de trei ani într-o gospodărie de la noi.

„Aici noi ne ocupăm de hrănit animalele, le mulgem, dăm de mâncare la păsări, iar uneori muncim în grădină. Câștigul pe o lună în România este cât salariul pe trei luni în Nepal.”, spune un muncitor.

La gospodăria unde lucrează cuplul sunt foarte multe de făcut într-o zi, astfel cei doi și-au adus o rudă în ajutor. Aceștia locuiesc într-un apartament din cadrul fermei, unde au toate condițiile.

„Le dau de mâncare, le dau apă, iar după ce termin în fermă merg înăuntru și fac de mâncare, orez, mâncare nepaleză, cu carne, cu condimente.”, spune alt muncitor.

Fermierii români vin doar cu vorbe de laudă la adresa emigranților nepalezi și îi consideră foarte muncitori.

„Noi avem nevoie în permanență de angajați aici, animalele nu pot să stea fără mâncare, fără să fie îngrijite. De aceea am ales oportunitatea asta să aducem oameni din Nepal pentru că știm că îi avem în permanență în fermă și sunt niște persoane foarte bune. Deja îi considerăm parte din familia noastră.”, spune patronul unei ferme din România.