MENIU

Apele Române: În Vaslui a plouat cât pentru un an. Inundații precum în Galaţi, o dată la 100 de ani

Apele Române: În Vaslui a plouat cât pentru un an. Inundații precum în Galaţi, o dată la 100 de ani

Administraţia Naţională „Apele Române” anunţă că în judeţul Vaslui s-au înregistrat precipitaţii cât într-un an întreg, cel mai mult - 253 l/mp la staţia hidrometrică Cârja. La Galaţi s-au produs inundaţii cu probabilitate de revenire de o dată la 100-120 de ani. Instituţia prezintă şi o listă a investiţiilor din ultimii ani pentru amenajări şi consolidări de maluri.

„În cursul zilei de astăzi, echipele de la Apele Române – SGA Galaţi au intervenit pentru supraînălțarea digului de apărare din zona UAT Foltești, situat pe râul Chinaja. Astfel, s-a intervenit cu saci, polipropilenă și folie pentru consolidarea liniei de apărare. De asemenea, în localitatea Izvoarele, o echipă de la Apele Române - SGA Galaţi acționează pentru evacuarea apei din gospodării. În localitatea Piscu, râul Suhu este monitorizat în permanenţă si la această oră nivelul apei este în scădere”, arată un comunicat al Apelor Române.

„Se acţionează în zonă, cu forte proprii, cu oameni şi utilaje de la Apele Române, echipele mixte ale Apelor Române Prut-Bârlad (SGA Galaţi, SGA Iaşi, SGA Vaslui). Cumulat, s-au înregistrat în judeţul Vaslui, precipitaţii cât într-un an întreg”, a mai transmis instituţia.

Potrivit specialiştilor, în bazinul hidrografic Prut s-au înregistrat:

Staţia hidrometrică Cârja- 253 l/mp;

Staţia hidrometrică Huşi- 160 l/mp;

Drânceni – 179,1 l/mp;

Acumularea Şopârleni – 140 l/mp;

Acumularea Gura Văii- 158 l/mp;

Broscoşeşti- 193,9 l/mp;

Acumularea Muşata- 204,1 l/mp;

Acumularea Sărata – 210, 5 l/mp;

Acumularea Poşta Elan 139 l/mp;

Acumularea Şuletea -150, 9/mp

Cum va fi vremea în zona inundată din Moldova. Explicațiile directorului ANM: De unde a plecat ciclonul Boris

Mai multe articole despre:
apele romane galati vaslui