MENIU

Hello Kitty este o mașină de făcut bani. Câte miliarde de dolari strânge pisicuța cu fundiță anual

A devenit una dintre cele mai profitabile afaceri din lume

Hello Kitty este o mașină de făcut bani, spun specialiștii. A devenit una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, după schimbarea de strategie de marketing din urmă cu cinci ani.

Compania japoneză Sanrio care se află în spetele brandului Hello Kitty strânge miliarde de dolari anual din licențele acordate pentru folosirea numelui și a imaginii atât de populare în toată lumea.

Sanrio a colectat anul trecut 6,5 miliarde dolari, fiind al șaselea jucător din lume pe piața licențelor, potrivit Money CNN. Explozia de venituri s-a produs după anul 2009, când japonezii au schimbat radical strategia.

Până la acel moment Sanrio mergea pe varianta vânzărilor în magazinele proprii, după care a trecut la ideea mult mai profitabilă a unui "push" puternic de marketing pentru vânzarea imaginii în cele mai diferite domenii și cele mai variate produse.

Hello Kitty a apărut pentru prima dată în urmă cu 40 de ani pe o poșetă de tip pușculiță pentru fetițe, dar acum poți găsi imaginea pisicuței roz pe prosoape, dulciuri, sticle de vin etc. Există chiar gogoși Hello Kitty în Hong Kong, un avion Hello Kitty în Taiwan și un hotel în Los Angeles.

"Este un brand atractiv nu doar pentru vârsta de 5 ani sau 15, ci chiar la persoane trecute de 50 de ani", explică Christine Yano, profesor de antropologie la University of Hawaii.

Anul trecut, Sanrio a vândut direct peste 50.000 produse Hello Kitty în 15.000 magazine. În topul licențelor de acest tip, Hello Kitty este depășită doar de companii ca Disney, cu Mickey Mouse și personajele din "Frozen", sau de Mattel, firma care deține brandul Barbie.

Hello Kitty este o mașină de făcut bani, spun specialiștii.

Mai multe articole despre:
null