MENIU

Nicolae Ciucă, susținut în cursa prezidențială de președintele Partidului Popular European, Manfred Weber. Ce spune oficialul european despre liderul liberalilor

Nicolae Ciucă, susținut în cursa prezidențială de președintele Partidului Popular European, Manfred Weber

Președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, își exprimă susținerea fermă pentru Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), în cursa pentru președinția României. Weber subliniază faptul că România a experimentat prosperitate de fiecare dată când a adoptat politici pro-europene, de centru-dreapta, evidențiind capacitatea lui Ciucă de a conduce țara pe acest drum de succes. Printr-o guvernare responsabilă și viziune orientată spre dezvoltare, Nicolae Ciucă ar putea continua tradiția de îmbunătățire a vieții cetățenilor români, aspecte esențiale pe care Weber le consideră fundamentale pentru un viitor prosper.

În mesajul său postat pe rețelele de socializare, Weber are cuvinte de laudă cu privire la contribuția președintelui Klaus Iohannis la transformarea României într-o „adevărată poveste de succes europeană”, punând în evidență legătura strânsă dintre politicile centrist-europene și beneficiile resimțite de populație. În acest context, Manfred Weber crede că Nicolae Ciucă, având un puternic angajament față de valorile europene și un palmares de colaborare eficientă în diferite funcții de conducere, este persoana ideală pentru a prelua frâiele țării. 

În deschiderea mesajului său, Manfred Weber a mulțumit Partidului Național Liberal, formațiunea care a organizat și găzduit congresul Popularilor Europeni în București, în primăvara acestui an, pentru un eveniment reușit:

„Dragi colegi, dragi prieteni,

Este o adevarata placere sa ma adresez dumneavoastra astazi. Imi amintesc cu placere de congresul EPP de la Bucuresti unde am decis cu privire la manifestul EPP si la candidatul nostru principal pentru a deveni presedintele Comisiei Europene. Va multumes cpentru ospitalitate  si pentru gazduirea unui eveniment atat de reusit”, a spus președintele PPE.

În luna iunie, 180 de milioane de europeni au participat la alegeri, iar președintele PPE, Manfred Weber, afirmă că acest rezultat reprezintă cea mai bună performanță obținută vreodată de Parlamentul European. El subliniază că succesul se datorează atât liberalilor români, cât și filialelor de partid din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

„Interesele cetatenilor romani sunt acum reprezentate pe buna dreptate de puternica noastra si a dumneavoastra delegatie romana in Parlamentu European. De Siegfried, in calitate de vicepresedinte al grupului PPE si vicepresedinte al partidului PPE. De Rareș, în calitate de șef al delegației romane. De catre eurodeputatii PNL competenti din Parlament. Vreau sa ii mentionez pe Adina, Dan, Daniel, Gheorghe, Mircea și Virgil.

PPE este cel mai puternic partid in Europa. Suntem de departe cel mai mare grup în Parlamentul European. Jumatate din membrii Consiliului sunt din PPE. Presedintele Iohannis este unul dintre cei mai puternici lideri PPE. Suntem mandri de el si de leadership-ul sau de a face din Romania o adevarata poveste de succes europeana.  

În Europa, PPE este și partidul primarilor. Suntem ancorati in Romania, PNL este un partid al primarilor. PPE este partidul locurilor de muncă, al prosperitatii, al apararii. PPE și Eu personal voi fi alături de dvs în timpul alegerilor parlamentare și prezidențiale. Știm din experiență că, România, de câte ori a urmat politici pro europene de centru-dreapta, poporul a prosperat”, a mai spus liderul PPE in mesajul său.

La încheierea discursului său, Weber a exprimat satisfacția de a-l avea pe Nicolae Ciucă, liderul PNL, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

„Sunt foarte bucuros că Nicolae Ionel Ciucă și-a asumat marea responsabilitate de a candida la alegerile prezidențiale. Este un om de acțiune, integru și cu viziune”, a mai spus Manfred Weber, președintele PPE.

@nicolaeiciuca

Mulțumesc, Manfred Weber, pentru susținere și încredere! #ÎnslujbaȚării

♬ original sound - Nicolae Ionel Ciucă

Klaus Iohannis clarifică zvonurile cu privire la DEMISIA sa: „Îmi voi încheia mandatul la termen”