MENIU

BANI DE LA STAT pentru români: ce trebuie să faci pentru a primi 1.500 de lei

Vin vești bune pentru români! Parlamentarii pregătesc vouchere în valoare de 1500 de lei pentru familiile cu copii. 

La Senat a fost depus un pachet legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor. Propunerea are în vedere măsuri precum vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă şi grădiniţă, dar și carduri de reducere pentru familiile numeroase și tineri.

"Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară,” a declarat Gabriela Firea.

Proiectul de lege mai prpune, pe lângă aceste vouchere, ca părinții ce au copii cu vârstă de până la 8 ani să aibă posibilitatea să lucreze patru zile pe lună de acasă, dacă locul de muncă permite acest lucru. Totodată, parlamentarii propun și reducerea TVA-ului pentru produsele destinate bebelușilor. Vorbim, în acest caz, despre scutece, lapte praf și șervețele umede.