MENIU

700.000 de pensionari cărora NU le va crește pensia după recalculare! Anunțul ministrului Bucura

700.000 de pensionari cărora NU le va crește pensia după recalculare! Anunțul ministrului Bucura

Doar 90 de mii de pensionari care au avut pensia minimă din acest moment vor avea pensii mari mari din luna septembrie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu. Șefa de la ministerul muncii susține că majorările din luna septembrie sunt în medie de peste 26 la sută. 

„700.000 de pensionari cărora nu le va crește pensia după recalculare, avem două categorii. Cei cu perioade de contributivitate foarte scurte și cei care au obținut pe legislație anterioară beneficii mai mari decât corespondentul contribuțiilor plătite în timpul activității. Ei bine, o altă veste bună este că avem peste 90.000 de pensionari beneficiari de pensie minimă socială care în urma recalculării vor primi mai mulți bani. În medie, creșterea va fi de 26,65%. Așadar, vorbim de o creștere cumulată de peste 40% în acest an. Pentru cei mai mulți dintre pensionari, aceasta înseamnă o creștere reală, semnificativă a puterii de cumpărare”, a spus ministrul Muncii.

Baciu de la Casa de Pensii: Au fost transmise peste 4,1 milioane de decizii de recalculare. Din 11.500 de reclamații s-au revizuit 1.090

Mai multe articole despre:
recalcularea pensiilor decizie recalculare