MENIU

5 dileme medicale controversate rezolvate de specialişti

<p>5 dileme medicale controversate rezolvate de specialişti</p>

Omul responsabil de astăzi caută soluţiile cele mai potrivite pentru a avea o viaţă sănătoasă. Ce te faci însă cu dilemele medicale asupra cărora nici măcar doctorii nu s-au pus de acord? Una dintre aceste dileme medicale spre expemplu este legată de expunerea la soare sau de luarea unui supliment de vitamina D, cum este mai bine din punct de vedere al sănătăţii?

Însă specialiştii de la oprah.com au rezolvat cele mai importante 5 dileme medicale:

Dileme medicale #1: Somn vs Sport?

Nu de puţine ori s-a încercat să se demonstreze legătură directă dintre lipsa unui somn de calitate şi acumularea de greutate. La fel de frustrant este şi sfatul specialiştilor în sport care recomandă începerea zilei cu un program de 30 de minute de exerciţii fizice. Iar dacă nu avem la dispoziţie decât o ora ce alegem: somn sau sport?

Sfat: dr. Sam Sugar, director al institutului Pritikin Longevity Center & Spa, are de ales între cele două. Dar Sugar a evidenţiat faptul că literatură de specialitate este clară când este vorba despre pericolul lipsei de odihnă. „Chiar şi o noapte pierdută poate avea consecinţe negative asupra sănătăţii. Lipsa acută de somn cauzează creşterea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului şi a glicemiei dar şi a creşterii în greutate”. În vreme ce pierderea unui antrenament sau două nu generează acelaşi efect negativ asupra corpului. Tocmai de aceea, Sugar recomandă minimum 6 ore şi jumătate de somn, în fiecare noapte, şi exerciţii fizice de 3 ori pe săptămâna pentru un corp şi o minte sănătoase.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.