Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Rectorul Babeș Bolyai crede că în 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale
Rectorul Babeș Bolyai, despre revoluția tehnologică și creierul uman: "În 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale"
Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), psihologul Daniel David, a împărtășit o viziune îndrăzneață cu privire la dezvoltarea tehnologică și impactul acesteia asupra creierului uman. Acesta crede că, într-un interval de 5-10 ani, ne vom confrunta cu realitatea în care implanturile cerebrale vor deveni din ce în ce mai comune pentru a optimiza atenția sau memoria oamenilor.
Prima clonare cu succes a unei mamuţe rhesus. Foto: Nature.com
Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane
Un avans major în domeniul științei a fost realizat de oamenii de ştiinţă chinezi, care au reuşit să cloneze cu succes un macac rhesus în stare bună de sănătate, în prezent în vârstă de doi ani. Prin perfecționarea tehnicii care a dat naștere celebrei oi Dolly în 1996, cercetătorii au demonstrat încă o dată puterea și potențialul acestui domeniu al științei.
Autovehiculele "inteligente" stochează automat date
Spionaj în mașinile noastre: Autovehiculele "inteligente" stochează automat date precum mesajele text și apelurile, fără ca proprietarul să știe
În era tehnologiei avansate și a conectivității constante, mașinile noastre au devenit adevărate centrale de informații personale. Autovehiculele "inteligente" de astăzi sunt echipate cu sisteme sofisticate de monitorizare și înregistrare a datelor, care stochează automat o gamă largă de informații despre proprietarii lor. Una dintre cele mai îngrijorătoare practici ascunse este faptul că aceste mașini spionează în mod discret mesajele text și apelurile fără ca proprietarul să fie conștient de acest lucru. 
Trucul este bazat pe legile fizicii (foto: Profimedia)
Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Este dovedit științific
Orice sondaj în rândul șoferilor indică faptul că primele elemente la care sunt atenți atunci când cumpără o mașină sunt performanțele tehnice și CONSUMUL de carburant. Mai ales în ultimii ani, pe fondul scumpirii petrolului, grija de a economisi benzină sau motorină se manifestă tot mai pregnant. Oamenii de știință au descoperit însă un procedeu extrem de simplu prin care puteți face ca autoturismul dvs să consume mai puțin. Nu este vorba de vreun truc tehnologic, ci pur și simplu de legile fizicii.