Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis despre Codul Fiscal: Sunt pentru cota unică și împotriva taxei de solidaritate
Președintele Klaus Iohannis susține cota unică de impozitare și nu este de acord cu impunerea unei taxe de solidaritate, ca pârghii fiscale pentru asigurarea resurselor bugetare. În prima sa conferință de presă în ultimul an, șeful statului a precizat că a criticat întotdeauna modificările fiscale frecvente, dar situația actuală este una fără precedent. Întrebat de Realitatea Plus despre modificările propuse în proiectul de Cod Fiscal, șeful statului a precizat că unele măsuri trebuiau luate, dar că altele ar mai trebui analizate.

Ultimele Stiri


Președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis despre proiectul de modificare a Legilor Siguranței: Nu le-am citit, nu le-am cenzurat
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, în prima conferință de presă pe care a susținut-o în ultimul an, că nu a citit și nu a cenzurat propunerile ce fac parte dintr-un proiect de modificare a Legilor Securității Naționale. Întrebat despre polemica și acuzațiile care au fost vehiculate după ce o variantă a proiectului a ajuns în presă, șeful statului a afirmat că nu a încercat să amenințe pe nimeni, ci doar să sublinieze faptul că nu i s-a părut normală amploarea pe care a căpătat-o disputa, în condițiile în care era vorba despre un draft într-o formă incipientă.

ACTUALEditoriale

Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile puterii: Klaus Iohannis a decis să ia taurul de coarne. Pensiile vor fi majorate din nou în 2022
După o lungă perioadă în care am așteptat de la Palatul Cotroceni acțiuni ferme, iată că președintele Klaus Iohannis a decis să ia taurul de coarne. Șeful statului a avut astăzi cel mai bun discurs al mandatului și a transmis politicienilor că trebuie să mai și guverneze. În interesul poporului sărăcit pe zi ce trece și împovărat cu mai multe griji ca niciodată. Comandantul suprem a trasat liniile clare în care trebuie să se încadreze cabinetul Ciucă, în perioada următoare. Cu o criză ce se transformă în uragan de categoria 5, misiunea generalului de armată care conduce acum țara nu pare a fi una ușoară. 

Alexandra Păcuraru
Legile Puterii | Peste 31.000 de soldați ruși, pe conștiința lui Putin. Foamea, arma Moscovei
În aceste vremuri grele pentru noi toți ar trebui sa ne apreciem, sa petrecem mai mult timp de calitate cu persoane dragi sufletului nostru, sa investim în amintirile noastre și plăcerile simple. Avem nevoie să ne deconectăm de la supărări, vești triste, știri alarmiste, prognoze pesimiste. Să călătorim cât avem ocazia, să vizităm locuri noi, să gustăm o mâncare bună, să bem un vin de calitate, să râdem, să ne bucurăm, să trăim!

 Alexandra Păcuraru, realizatoare emisiunea Legile Puterii
Legile Puterii: În România, 150 de MII de copii adorm flămânzi. Dacă statul nu intervine ferm, sărăcia va fi lăsată moștenire
La mulți ani de ziua copiilor! La mulți ani copilului din noi! Astăzi este o zi foarte importantă pentru mine, în calitatea mea de fiică și apoi de mamă; așa cum sunt convinsă că este o zi importantă pentru fiecare dintre dumneavoastră. Vârsta este doar o cifră, iar copilul rămâne copil chiar dacă trupul îmbracă haina neputinței si pantofii bătrâneților grele. Am văzut o poză a unui senior în baston ce își privea propria umbră, în care se ascundea copilul din el! Sa trimitem recunoștință celor ce ne iubesc, celor pe care îi iubim, celor de care ne-am atașat în acest destin și cărora le-am devenit totul!

Alexandra Păcuraru, realizatoare emisiunea Legile Puterii
Legile Puterii: „Micul Putin” Viktor Orban, victorie cinică în UE pusă pe tavă criminalilor de la Kremlin
În timp ce Putin își intensifică teroarea peste Ucraina și folosește hrana ca șantaj la nivel mondial, aliații din Vest par să nu ajungă la un consens. Kremlinul poate că nu a reușit să captureze Kievul, dar a bifat o victorie la fel de importantă. Budapesta, vasală a regimului de la Moscova, trădează în fiecare zi crezul UE și NATO. Acest mic Putin, numit Viktor Orban, se opune fără nerușinare efortului comun al întregii lumi civilizate care încearcă sa oprească măcelul sângeros, genocidul la scară nemaivăzută din cel de-al doilea război mondial și violurile pe care "eroii" ruși le comit în țara vecină nouă.

Stiri Politice
Stiri Economice


Supermarket -imagine de arhivă
Planeta, amenințată de FOAMETE! 12% din hrana lumii, în PERICOL din cauza invaziei ruse în Ucraina - ANALIZĂ
Uniunea Europană caută soluții pentru a evitat foametea ce ar putea să se abată ca urmare a blocadei rusești a porturilor de la Marea Neagră și a sancțiunilor impuse Moscovei de Occident. Un procent deloc de neglijat de circa 12% din hrana lumii este, astfel, în pericol din cauza invazie ruse în Ucraina, țara condusă de Volodimir Zelenski fiind considerată unul dintre principalele grânare ale lumii, relatează o analiză a publicației spaniole La Razon, preluată de Rador și citată de G4Media.ro.


ANAF - foto ilustrativ
Proiectul ordonanței prin care CRESC taxele și se elimină FACILITĂȚI. Ce deduceri se fac din salarii - DOCUMENT
Ministerul Finanțelor a publicat, luni seară proiectul ordonanței prin care se vor majora o serie de taxe și vor fi eliminate o serie de facilități, efectul fiind tot de majorare. Astfel, TVA va crește la de la 9 la 19% pentru băuturile care conțin zahăr, iar în cazul Horeca va crește de 5 la 9%. De asemenea, pentru salariați va fi introdus un sistem de deduceri, iar impozitul pe dividende va crește de la 5% la 8%. De asemenea, pragul pentru mincroîntreprinderi 1.000.000 de euro venit anual la 500.000 euro. 

Stiri Actuale

Metrou - imagine de arhivă 
Vacanță doar în calendar: bucureștenii, înghesuiți ca sardelele în garniturile de metrou. Pericol ridicat de infectare cu COVID
Chiar dacă este vacanță și mijloacele de transport în comun ar trebui să fie ceva mai libere, acest lucru se întâmplă doar în teorie pentru că în practică lucrurile stau complet diferit. Sufocați de canicula apăsătoare, românii au luat cu asalt metroul bucureștean, deși nici transportul public de suprafață nu este mai lejer în această perioadă, așa cum poate că ne-am fi așteptat. Totuși, metroul este de-a dreptul supraaglomerat încă de la primele ore ale dimineții. Oamenii stau lipiți unul de altul, foarte puțini dintre ei mai poartă mască de protecție, în condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 s-a dublat în doar o săptămână. Autoritățile vorbesc deja despre un posibil val 6 și fac recomandări privind portul măștii de protecție la interior. 
Stiri din Justiție

Stiri despre Vreme

Stiri din Sport