ECONOMIE










Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA
Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des. 

ACTUAL



Comisia Europeana
Comisia Europeană alocă 500 de milioane euro pentru a intensifica producţia de muniţii, dintr-un total de 2 miliarde. Unul dintre proiecte include și România
Comisia Europeană a aprobat, vineri, finanțarea cu 500 milioane euro, prevăzută în Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii (ASAP), a 31 de proiecte de dezvoltare a capacităților de producție de muniție, printre care și construirea unei fabrici de pulberi pentru muniţie în România. Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că fabrica din țara noastră, construită cu Rheinmetall, va produce „cea mai performantă pulbere din lume la ora actuală”.

ECONOMIE





Recalcularea PENSIILOR: Banii pe care îi va primi un român după 29 de ani de muncă. Explicațiile lui Daniel Baciu Exclusiv
Recalcularea PENSIILOR: Banii pe care îi va primi un român după 29 de ani de muncă. Explicațiile lui Daniel Baciu
În exclusivitate pentru Realitatea Plus, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a explicat cum se modifică pensiile românilor, potrivit noii legi. Șeful Casei de Pensii a dat mai multe exemple privind aplicarea punctelor de stabilitate, noile instrumente pe care Casa de Pensii le-a introdus și care au stârnit nedumeriri printre vârstnici. Aceste puncte se calculează după stagiul de cotizare contributiv de peste 25 de ani.

ACTUAL



Tezaurul de la Moscova. Ce șanse sunt ca România să înduplece Rusia „Dar ce v-a venit să ni-l dați tocmai nouă?!”