Articolele din categoria ECONOMIE:

Lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti. Exclusiv
Controverse legate de cel mai mare contract de autostrăzi din istoria României. Dezvăluiri la Culisele Statului Paralel
Controverse legate de semnarea cel mai mare contract de autostrada din istoria României, cu suma record de peste 1 miliard de euro pentru secţiunea 3 a autostrăzii Sibiu – Piteşti. În emisiunea Culisele Statului Paralel, Anca Alexandrescu a dezvăluit faptul că firma câștigătoare, sub vechea titulatură, Astaldi, a fost la un pas de a primi un certificat negativ din partea Companiei naționale de Autostrăzi, în urmă cu doar un an. Mai mult, șefii CNAIR care atunci au avizat un raport intern legat de numeroase nereguli sunt si acum în funcții de conducere.
DE CE românii nu aleg vacanța pe Litoral în 2022 - Corina Martin acuză statul că NU promovează turismul românesc
DE CE românii nu aleg vacanța pe Litoral în 2022 - Corina Martin acuză statul că NU promovează turismul românesc
Declinul profiturilor pe Litoralul românesc s-a produs din cauza lipsei de promovare a turismului românesc, susține Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa. Aceasta a criticat autoritățile pentru numărul mic de turiști români care au ales stațiunile de pe Litoral în ultimii doi ani - 120 de mii, într-o intervenție în emisiunea 100%, la Realitatea PLUS.
Produsul banal pe care războiul îl poate transforma în „aurul alb”. Foto/Arhivă
Produsul banal pe care războiul îl poate transforma în „aurul alb”. România ar putea deveni principal exportator în Europa
România are șansa să devină principalul exportator de sare în Europa, după ce exporturile din Ucraina au fost blocate de războiul început în februarie. Statul roman a început deja demersurile pentru a exploata mai multă sare în următorii ani. Guvernul a adoptat un memorandum prin care își dă acordul pentru listarea pe Bursa de la București a companiei naționale producătoare de sare. 
Supermarket / Captură video
Noi SCUMPIRI de la 1 august! Cu cât vor crește prețurile: lovitură dură pentru români
Cum scumpirile de până acum nu erau suficiente, prețurile vor crește din nou chiar de săptămâna viitoare. De la 1 august prețul țigărilor, al băuturilor alcoolice, dar și al băuturilor cu zahăr sau cu îndulcitor va crește considerabil. In plus, și ieșirile la restaurant ar putea deveni tot mai rare pentru români, după ce guvernanții au decis modificarea Codului Fiscal. Si asta, pentru ca TVA-ul în cazul serviciilor oferite de restaurante va crește de la 5 la 9%.
Alimentare carburant
Aici sunt banii dumneavoastră! Anca Alexandrescu: OMV a făcut profit, și statul a făcut profit. Românul a pierdut pe linie
În timp ce bugetul românilor a fost afectat masiv de criza carburanților, cea mai mare companie din țară a înregistrat un profit fabulos. Astfel, în primele patru luni ale anului 2022, OMV Petrom a înregistat un profit de 4,6 miliarde de lei, o creștere de aproape 5 ori comparativ cu primul semestru din 2021. Parafrazând versurile unui cântec celebrul din anul 2000 al trupei TAXI ("Aici sunt banii dumneavoastră" - n.r.), Anca Alexandrescu și invitații săi au arătat, joi seara, în emisiunea "Culisele Statului Paralel", de la Realitatea PLUS, unde sunt, de fapt, banii românilor.